Backstage24.gr
Γεύσεις

Τραγανή βάφλα με κοτόπουλο

Τηγανίζουμε τα κοτόπουλα δύο-δύο για να μη ρίξουμε τη θερμοκρασία του ηλιέλαιου, και βράσουν αντί να τηγανιστούν.

ΥΛΙΚΑ

Για τις βάφλες:

2 μέτρια αυγά, χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι

6 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

480 ml. γάλα, πλήρες

300 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ

¼ κ.γ. σόδα μαγειρική

4 κ.σ. βούτυρο

2 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. ηλιέλαιο

Για το κοτόπουλο:

2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε λεπτές φέτες

100 γρ. κορν φλέικς ,θρυμματισμένα

30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

180 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ

2 κρόκους αυγών

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη honey-mayo:

230 γρ. μαγιονέζα

3 κ.γ. μέλι

Xυμό από ένα lime

Αλάτι

Πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

Μαρούλι

Πίκλες

Παρμεζάνα τριμμένη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση για τις βάφλες: Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το μπέικι, τη ζάχαρη, τη σόδα και με ένα σύρμα χειρός τα ανακατεύουμε ελαφρώς. Παράλληλα βάζουμε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, το αδειάζουμε σιγά σιγά μέσα στο μπολ.

Στη συνέχεια αδειάζουμε μέσα στο μπολ το ηλιέλαιο, το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, κρατώντας τα ασπράδια στην άκρη. Χτυπάμε ελαφρώς τα ασπράδια και στη συνέχεια τα αδειάζουμε μέσα στο μπολ. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργήσουμε ένα πηχτό μείγμα. Με τη βοήθεια μιας κουτάλας αδειάζουμε δόσεις από το μείγμα μέσα στο μηχάνημα για τις βάφλες και τις ψήνουμε για περίπου 18-20 λεπτά.

Αν δεν έχουμε μηχάνημα για βάφλες μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλείφοντας το με λίγο ελαιόλαδο, γυρνώντας τες και από τις δύο πλευρές ώστε να ψηθούν καλά.

Όταν είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και τις αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για το κοτόπουλο:

Τοποθετούμε σε ένα μπολ το αλεύρι, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε ένα δεύτερο μπολ τοποθετούμε τους κρόκους των αυγών και τους χτυπάμε με ένα πιρούνι. Τέλος σε ένα τρίτο μπολ τοποθετούμε τα κορν φλέικς και τα ανακατεύουμε με παρμεζάνα. Τοποθετούμε το μπολ στη σειρά.

Φοράμε γάντια μίας χρήσης και πανάρουμε το κοτόπουλο περνώντας το πρώτα από το μπολ με το αλεύρι, ύστερα με το αυγό και τέλος με τα κορν φλέικς και την παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια.

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ηλιέλαιο και στη συνέχεια τηγανίζουμε τα κοτόπουλα δύο-δύο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε μία πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για τη honey-mayo. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σύνθεση φαγητού Παίρνουμε τις βάφλες, τις αλείφουμε με honey-mayo,τοποθετούμε μαρούλι, το κοτόπουλο, παρμεζάνα, πίκλες και σερβίρουμε.

 

Πηγή:giorgostsoulis.com

Related posts

Πάβλοβα σοκολάτας

editor

Φακές με καραμελωμένα κρεμμύδια

supervisor

Μπιφτέκια κοτόπουλο με γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live