Backstage24.gr
Γεύσεις

Τριφτή μηλόπιτα

Τριφτή μηλόπιτα κραμπλ με ψιχουλιαστή ζύμη μπισκότου. Εύκολη, διαφορετική, σαν τάρτα μήλου. Μια από τις πιο ωραίες συνταγές!

Υλικά

Για τη ζύμη μπισκότου
400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γραμ. ζάχαρη
20 γραμ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
250 γραμ. καλαμποκέλαιο
1 μεγάλο αυγό
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση μήλου
5 μήλα
150 γραμ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
200 γραμ. ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
άχνη ζάχαρη
κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για την τριφτή μηλόπιτα με ψιχουλιαστή ζύμη μπισκότου (apple crumble), βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μπολ και ζυμώνουμε ώστε να ενωθούν. Η ζύμη θα είναι σφιχτή και τραχιά.

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα, το καρύδι, τη ζάχαρη και την κανέλα, και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Σε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι ή ταψάκι στρογγυλό, αλείφουμε βούτυρο και στρώνουμε λαδόκολλα. Παίρνουμε τα 2/3 από τη ζύμη και με τα δάχτυλα στρώνουμε λίγο λίγο στα ταψάκι τη ζύμη. Φροντίζουμε να κάνουμε πλαϊνό τείχος ζύμης για να φυλακίσουμε τη γέμιση.

Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε στρώση. Από πάνω πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ψιχουλιαστή (crumble) ζύμη (δεν την πατάμε, πρέπει να μοιάζει με βρεγμένη άμμο).

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα, για περίπου 45′, μέχρι να ροδίσει καλά.

Ξεφορμάρουμε σε σχάρα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Πηγή: argiro.gr

Related posts

Κρέμα με Φράουλες

supervisor

Muffins με σοκολάτα και μπανάνα με λίγες θερμίδες για την διατροφή μας

supervisor

Κελέμια (Κρεμμύδια γεμιστά με κιμά)

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου