Backstage24.gr
Γεύσεις

Υγιεινές κοτομπουκιές στο φούρνο

Ωραία και τα τηγανιτά αλλά αυτή τη συνταγή για το φούρνο θα την λατρέψετε!  

Υλικά

Για τη μαρινάδα

650 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι
2 σκ. σκόρδο
250 γρ. ξινόγαλο

Για το πανάρισμα

200 γρ. πάνκο ή φρυγανιά τριμμένη
1 κ.γ. κάρι
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ. θυμάρι ξηρό
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ. κάρι
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι

Για το σερβίρισμα

φέτες από λάιμ
ρίγανη
θυμάρι
βασιλικό

 

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες με πάχος 1-2 εκ.
Βάζουμε τις λωρίδες σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε θυμάρι, τα σκόρδα κομμένα σε κομμάτια, το ξινόγαλο και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6-12 ώρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το πάνκο, το κάρι, την παάπρικα, το σκόρδο, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο στο μπολ με τη μαρινάδα και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από τις λωρίδες του κοτόπουλου.
Απλώνουμε το κοτόπουλο σε ταψιά με λαδόκολλα, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 8-10 λεπτά.

Για τη σάλτσα

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το κάρι, τη μουστάρδα, το μέλι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε τις κοτομπουκιές με φέτες λάιμ, ρίγανη, θυμάρι και βασιλικό.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

Παγωτό με τέσσερα υλικά σε 3 λεπτά!

supervisor

Νηστίσιμες σουπιές λεμονάτες με κόλιαντρο και μουστάρδα

supervisor

Φακές με καραμελωμένα κρεμμύδια

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου