Backstage24.gr
Γεύσεις

Φασολάκια κοκκινιστά με λουκάνικο

Ό, τι καλύτερο!

Υλικά

1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. λουκάνικο, χωριάτικο
500 γρ. πατάτες
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 γρ. κρασί λευκό
300 γρ. νερό
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κύβο κότας
αλάτι
πιπέρι
600 γρ. φασολάκια πλατιά Μπάρμπα Στάθης, κατεψυγμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι δυόσμο

Για το σερβίρισμα

φέτες ψωμί
100 γρ. φέτα
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
φύλλα δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα και ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε από 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και τις βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Μεταφέρουμε τα λουκάνικα από το τηγάνι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το νερό, τη ντομάτα, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, τα φασολάκια και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράσουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον δυόσμο, χωρίς τα κοτσάνια, και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με φέτες ψωμί, φέτα, ρίγανη, ελαιόλαδο, πιπέρι και φύλλα δυόσμου.

Related posts

Πράσινη σαλάτα με βαλσάμικο

supervisor

Πανεύκολο κέικ κακάο µε γλάσο σοκολάτας

editor

Βελούδινη Μαρκίζ με ρούμι και κόκκινα φρούτα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live