Backstage24.gr
Γεύσεις

Φασολάκια

Ένα νόστιμο και ελληνικό φαγητό γεμάτο θρεπτικά στοιχεία!

Υλικά

2 κρεμμύδια
1 κιλό φασολάκια
10 πατάτες
3 καρότα
1 φύλλο δάφνης
150ml ελαιόλαδο
5 τριμμένες ντομάτες (στον τρίφτη)
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κούπα νερό

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε σε λίγο ελαιόλαδο σε μία βαθιά κατσαρόλα. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το καρότο κομμένο σε χοντρές φέτες ή σε μπαστουνάκια. Ρίχνουμε και το φύλλο δάφνης και σοτάρουμε καλά όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια, αν τα φασολάκια είναι φρέσκα, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα φασολάκια τα βάζουμε στην κατσαρόλα 15’ πριν βράσουν οι πατάτες.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε σε μέτρια φωτιά. Μετά από 20 λεπτά περίπου ανοίγουμε την να δούμε αν έχει υγρά το φαγητό. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε από την κούπα νερό που έχουμε στα υλικά μας. Τα φασολάκια θα βγάλουν υγρά και ίσως να μην χρειαστεί να προσθέσουμε το νερό.
Λίγο πριν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το ελαιόλαδο για να δέσει η σάλτσα μας και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και βγάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Προσοχή: δεν ανακατεύουμε με κουτάλα το φαγητό, μόνο κουνώντας την κατσαρόλα γιατί θα πολτοποιηθούν όλα.

Πηγή: petros-syrigos.com

Related posts

Οκτώ μυστικά για τα τέλεια μελομακάρονα

Αναστάσης Δαφνής

Κέικ µε ανθότυρο και κεράσια

paraskevi.eustathiou

Αφράτα μπιφτέκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και γλυκοπατάτες

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου