Backstage24.gr
Uncategorized

Φριτάτα με μπέικον και γλυκοπατάτες

Θα ξετρελαθούν οι μικροί μας φίλοι!

Συστατικά

500 γρ. γλυκοπατάτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
10 φύλλα φασκόμηλου, φρέσκα
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
150 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
8 αβγά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
80 γρ. γάλα
80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

ρόκα
ντοματίνια

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε κυβάκια 1-2 εκ. και τις βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο, το φασκόμηλο και το σκόρδο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ψήνουμε για 4-5 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι 30 εκ. σε μέτρια φωτιά. Φροντίζουμε να έχει μεταλλικό χερούλι για να μπορεί να μπει στον φούρνο.

Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια 1 εκ. και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το μπέικον, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε τις γλυκοπατάτες στο τηγάνι με το μπέικον και περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών.

Απλώνουμε το τυρί και ψήνουμε στον φούρνο για 20-30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με ρόκα και ντοματίνια.

 

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

Μάγια Τσόκλη: «Χοντρή περιπέτεια η χημειοθεραπεία…»

Αναστάσης Δαφνής

Γενέθλια στη Σύρο για το Γεωργαντά – (φωτο)

Αναστάσης Δαφνής

Καλεσμένοι έκπληξη για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου! -(φωτο)

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live