Backstage24.gr
Γεύσεις

Χοιρινές μπριζόλες κρασάτες

Λαχταριστό φαγητό για όσους αγαπούν το κρέας!  

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. κοφτή αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
3 σκ. σκόρδο
100 γρ. κρασί λευκό
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μέλι
400 γρ. νερό
1 κύβο κότας
1 κ.σ. ρίγανη
1 κλ. δεντρολίβανο
1 κ.γ. μουστάρδα απαλή

Για τη γαρνιτούρα

1 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. σιτάρι
αλάτι
πιπέρι
450 γρ. ανάμικτη σαλάτα λαχανικών
100 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

φρέσκια ρίγανη
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Βάζουμε στις μπριζόλες αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από τις μπριζόλες με το αλεύρι.
Μεταφέρουμε τις μπριζόλες στην κατσαρόλα και σοτάρουμε 4-5 λεπτά για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Αφήνουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, το μέλι, το νερό, τον κύβο, τις μπριζόλες, τη ρίγανη και καλύπτουμε με το καπάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, προσθέτουμε 50 γρ. νερό.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γαρνιτούρα

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Αφού βράσουμε το σιτάρι για 15-20 λεπτά, το σουρώνουμε και το βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα ανάμικτα λαχανικά, το νερό και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά.
Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη και ελαιόλαδο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

Κορμός με καρδιά παγωτού!

paraskevi.eustathiou

Κατάμαυρη κρέμα σοκολάτας

supervisor

Τσουρέκι νηστίσιμο γεμιστό με σοκολάτα

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου