Backstage24.gr
Γεύσεις

Χοιρινή πανσέτα στο φούρνο με πατάτες

Εύκολο και γρήγορο χοιρινό στο φούρνο. Η ζουμερή πανσέτα αφήνει τους χυμούς της πάνω στις μελωμένες λεμονάτες πατάτες!

Υλικά

800 γραμ. πανσέτα χοιρινή κομμένη σε φέτες
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γλ. ρίγανη
το χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κιλό πατάτες

Εκτέλεση

Για τη χοιρινή πανσέτα στο φούρνο, ετοιμάζουμε πρώτα τις πατάτες. Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με νερό και σκεπάζουμε. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε καλά και τις αδειάζουμε σε ταψί.

Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες. Τις ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε την πανσέτα. Την αραδιάζουμε πάνω στις πατάτες.

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς C για 25 λεπτά, το χοιρινό στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν το κρέας και οι πατάτες. Οι πατάτες που ψήνονται στους χυμούς της πανσέτας είναι απίστευτες.

Πηγή: argiro.gr

Related posts

Gingerbread cookies

paraskevi.eustathiou

Παγωτό σοκολάτα μπανάνα

supervisor

Οι Κυριακές του Δεκεμβρίου στο Italus έχουν άρωμα Χριστουγέννων, με την υπογραφή του Γαβριήλ Νικολαΐδη!

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου