Backstage24.gr
Γεύσεις

Χοιρινό με μέλι, μουστάρδα & πορτοκάλι

Απολαυστικό!

ΥΛΙΚA

1 μπούτι χοιρινό ολόκληρο με πέτσα περίπου 3 κιλά
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό

χυμό από 2 πορτοκάλια και τις πορτοκαλόκουπες
1 λεμόνι
αλάτι

πιπέρι
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
λίγο θυμάρι

λίγη ρίγανη

Για τις πατάτες
1½ κιλό μικρές πατάτες (baby)
2 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα

χυμό από 2 πορτοκάλια
χυμό από 1 λεμόνι

½ φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα από χονδροαλεσμένο σιναπόσπορο KALAMATA PAPADIMITRIOU

λίγο βούτυρο LURPAK σε κομματάκια
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε το μπούτι από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα τουλάχιστον. Το βάζουμε σε ταψί και χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι την επιφάνεια του λίπους σε ρόμβους ή ανοίγουμε τρυπούλες.

Περιχύνουμε με το πορτοκάλι και το λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το μπούτι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τις πορτοκαλόκουπες στο ταψί. Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 1 ώρα και 30′.

Πλένουμε και στεγνώνουμε ολόκληρες τις πατάτες. Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και τις βάζουμε σε ένα μπολ όπως είναι με την φλούδα τους. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Ξεσκεπάζουμε το μπούτι και προσθέτουμε τις πατάτες ,το σκόρδο με τη φλούδα και όλα τα υγρά.
Ανακατεύουμε το μέλι με το βαλσάμικο και τη μουστάρδα.

Αλείφουμε το μπούτι με πινέλο και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και 30′ μέχρι να ξεροψηθεί η πέτσα και να μαλακώσουν οι πατάτες.

Πηγή: Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ

Related posts

Παγωτό σοκολάτας

editor

Ομελέτα φούρνου σαν σουφλέ

supervisor

Μπισκότα βρώμης με σοκολάτα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live