Backstage24.gr
Γεύσεις

Χοιρινό σνίτσελ με σάλτσα μουστάρδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η συνταγή αυτή σου υπόσχεται το πιο τραγανό χοιρινό σνίτσελ με σάλτσα μουστάρδας που έχεις φάει ποτέ! Το σνίτσελ αυτό είναι τηγανιτό, πανεύκολο και πεντανόστιμο! Πρέπει να το δοκιμάσεις!

Υλικά
3 χοιρινά σνίτσελ 200 γρ το καθένα(μπούτι)
4 αυγά
5 κ.τ.σ αλεύρι γ.ο.χ
7 κ.τ.σ πάνκο ή ψωμί του τόστ τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
400 ml καλαμποκέλαιο
Για την σάλτσα
60 γρ βούτυρο
60 γρ αλεύρι γ.ο.χ
400 ml γάλα
1 μικρό κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
1 κ.τ.γ κιτρινόριζα
3 κ.τ.σ μουστάρδα ντιζόν
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα

Η συνταγή για το χοιρινό σνίτσελ με σάλτσα μουστάρδας
Για το σνίτσελ
Ζητάμε από τον χασάπη μας χοιρινά σνίτσελ περασμένα από την μηχανή του
σνίτσελ από μπούτι αν θέλουμε να τα κάνουμε την ίδια μέρα, αλλιώς παίρνουμε
μπούτι εμείς και το κόβουμε σε φέτες και χτυπάμε με ένα σφυράκι ή τη βοήθεια
του μπάτη.
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, σε ένα άλλο τα αυγά που τα χτυπάμε καλά με
ένα σύρμα και στο άλλο το πάνκο ή το τριμμένο ψωμί.
Περνάμε ένα ένα τα κομμάτια από το αλεύρι, έπειτα από τα αυγά και τέλος από το
ψωμί.
Κάνουμε όλα τα κομμάτια και τα ακουμπάμε σε ένα πιάτο.
Ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο σε ένα τηγάνι.
Καλό είναι να βάλουμε τα σνίτσελ για 15 λεπτά στην κατάψυξη, αυτό μας κάνει ακόμα πιο τραγανό το αποτέλεσμα.
Τηγανίζουμε από 1,5 – 2 λεπτά στην κάθε πλευρά και μετά βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι.
Για την σάλτσα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα το κρεμμύδι, την δάφνη και αφήνουμε να
ζεσταθεί.
Σε ένα τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο αφήνουμε να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό να ψηθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε την κιτρινόριζα, αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε την παρμεζάνα και την μουστάρδα και ανακατεύουμε και αλάτοπιπερώνουμε.

Τιπ!

Δεν αλατίζουμε ποτέ τα χοιρινά σνίτσελ πριν το τηγάνισμα.
Αν τα αλατίσουμε πριν κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος βγάζουν υγρασία και δεν γίνεται τραγανό όπως επίσης ξεχωρίζει η φρυγανιά από το κρέας οπότε δημιουργούνται
κενά και δεν ενσωματώνεται το πανάρισμα στο κρέας ώστε να γίνει πιο
τραγανό.
Καλό είναι να βάλουμε τα σνίτσελ για 15 λεπτά στην κατάψυξη, αυτό μας κάνει
ακόμα πιο τραγανό το αποτέλεσμα.

Πηγή:petros-syrigos.com

Related posts

Λαχταριστά pancakes!

editor

Μελιτζανόπιτα με φέτα

editor

Μελιτζάνες με φρέσκα μυρωδικά και πιπεριές

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live