Backstage24.gr
Γεύσεις

Χταπόδι κοκκινιστό στον φούρνο

Πολλοί αγαπούν τα θαλασσινά όμως με αυτή τη συνταγή θα τα αγαπήσουν ακόμα περισσότεροι! 

Υλικά

2-3 κιλά χταπόδι
5 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 3 εκ.
5 σκ. σκόρδο, ολόκληρες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κλ. δεντρολίβανο
200 γρ. ελαιόλαδο
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι και, στη συνέχεια, χωρίζουμε τα πλοκάμια του.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το «δόντι» του χταποδιού, ανοίγουμε την κουκούλα και, αφού την καθαρίσουμε, την κόβουμε σε κομμάτια.
Αν είναι μεγάλα τα πλοκάμια, τα κόβουμε στη μέση.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε καλά, και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί.
Ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες.
Ελέγχουμε αν έχει γίνει το χταπόδι τρυπώντας το με ένα πιρούνι. Το ίδιο κάνουμε και με τις πατάτες. Σε περίπτωση που θέλει και άλλο ψήσιμο, επιστρέφουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμη.
Προς το τέλος του ψησίματος, κοιτάμε μήπως έχουν μειωθεί τα υγρά του φαγητού και προσθέτουμε μερικές κ.σ. νερό, αν χρειάζεται.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

Ριγκατόνι με κοτόπουλο & πέστο βασιλικού

paraskevi.eustathiou

Η πιο γρήγορη μους σοκολάτας

paraskevi.eustathiou

Μηλόπιτα σκεπαστή

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου