Backstage24.gr
Γεύσεις

Ψαροκροκέτες

Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για υγιεινές ψαροκροκέτες που θα λατρέψουν τόσο οι μεγάλοι όσο και οι μικροί! 

Υλικά για 4-6 άτομα:

2-3 πατάτες βρασμένες
1 καρότο βρασμένο
Δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λαβράκι ή τσιπούρα (500gr.)
Λάδι
Αλάτι & πιπέρι
½ λεμόνι

Για το πανάρισμα:

Αλεύρι χωρίς γλουτένη
1 αυγό
50 gr. Κουάκερ
Μαγιονέζα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε το λαβράκι για 15’, το αφήνουμε να κρυώσει και το καθαρίζουμε προσεκτικά από τα κόκκαλα. Τοποθετούμε το καθαρισμένο ψάρι σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε μικρό καρέ. Τρίβουμε στον τρίφτη τις πατάτες και το καρότο. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπολ με το λαβράκι. Προσθέτουμε λάδι, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30’ για να δέσει το μείγμα. Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε κροκέτες ίδιου μεγέθους.
Πανάρουμε μία μία τις κροκέτες, περνώντας τις από τα υλικά με την εξής σειρά: πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το κουάκερ.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις κροκέτες για 2’ από κάθε πλευρά, ώσπου να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μαγιονέζα!

Πηγή: petros-syrigos.com

Related posts

Τούρτα red velvet με παντζάρι

editor

Το καλύτερο burger είναι…στo Munchy’s

editor

Φθινοπωρινή σαλάτα με αχλάδι και ψητό κατσικίσιο τυρί

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live