Backstage24.gr
Γεύσεις

Ψαροκροκέτες

Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για υγιεινές ψαροκροκέτες που θα λατρέψουν τόσο οι μεγάλοι όσο και οι μικροί! 

Υλικά για 4-6 άτομα:

2-3 πατάτες βρασμένες
1 καρότο βρασμένο
Δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λαβράκι ή τσιπούρα (500gr.)
Λάδι
Αλάτι & πιπέρι
½ λεμόνι

Για το πανάρισμα:

Αλεύρι χωρίς γλουτένη
1 αυγό
50 gr. Κουάκερ
Μαγιονέζα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε το λαβράκι για 15’, το αφήνουμε να κρυώσει και το καθαρίζουμε προσεκτικά από τα κόκκαλα. Τοποθετούμε το καθαρισμένο ψάρι σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε μικρό καρέ. Τρίβουμε στον τρίφτη τις πατάτες και το καρότο. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπολ με το λαβράκι. Προσθέτουμε λάδι, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30’ για να δέσει το μείγμα. Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε κροκέτες ίδιου μεγέθους.
Πανάρουμε μία μία τις κροκέτες, περνώντας τις από τα υλικά με την εξής σειρά: πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το κουάκερ.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις κροκέτες για 2’ από κάθε πλευρά, ώσπου να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μαγιονέζα!

Πηγή: petros-syrigos.com

Related posts

#TaperakiProject: Πατατοσαλάτα από τον Coolartisan!

Αναστάσης Δαφνής

Δροσερή Ιταλική σαλάτα

supervisor

Φασολάκια

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου