Backstage24.gr
Γεύσεις

Ψητό γεμιστό φιλέτο γαλοπούλας

Από τα πιο νόστιμα πιάτα που μπορείτε να κεράσετε τους φίλους σας!

Υλικά

Για τη γέμιση

30 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
1 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. θυμάρι
1 πρέζα μπούκοβο
50 γρ. ψωμί για τοστ , τριμμένο
6-7 φύλλα φασκόμηλου
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. κάστανα, βρασμένα
ξύσμα, από 1 λεμόνι

Για τη γαλοπούλα

1200 γρ. γαλοπούλα, φιλέτο στήθος
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. μπέικον
1 κ.σ. βούτυρο

Για τη γαρνιτούρα

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
800 γρ. πατάτες baby, βρασμένες
250 γρ. καρότα, baby βρασμένα
250 γρ. καλαμπόκια, baby βρασμένα
αλάτι
πιπέρι
30 γρ. βούτυρο
8-10 φύλλα φασκόμηλου

Για το σερβίρισμα

1 κ.γ. ελαιόλαδο
πιπέρι
θυμάρι

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το μπούκοβο, το ψωμί και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το φασκόμηλο ψιλοκομμένο, τη ζάχαρη, τα κάστανα σπασμένα σε κομμάτια και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη γαλοπούλα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Απλώνουμε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας μας. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τοποθετούμε 6 κομμάτια από σπάγκο.
Απλώνουμε τις μισές φέτες μπέικον, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το μισό βούτυρο και τοποθετούμε πάνω το φιλέτο γαλοπούλας.
Κόβουμε το φιλέτο στη μέση εγκάρσια για να δημιουργήσουμε μια θήκη. Βάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε το φιλέτο.
Τυλίγουμε με το υπόλοιπο μπέικον, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο βούτυρο και δένουμε καλά με τον σπάγκο.
Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα.
Ψήνουμε 1 ½ ώρα σκεπασμένο. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε επιπλέον 10-15 λεπτά.

Για τη γαρνιτούρα

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα καλαμπόκια, αλάτι, πιπέρι, το βούτυρο, το φασκόμηλο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και θυμάρι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

Οι συντάκτες του BS24 προτείνουν σνακ με κοτόπουλο για όλες τις ώρες!

Αναστάσης Δαφνής

Τραχανόσουπα με τυρί φέτα, άγρια μανιτάρια και κολοκυθόσπορους.

supervisor

Light συνταγή: Κολοκυθάκια με παρμεζάνα

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου