Gossipstory.gr
Γεύσεις

Ανάποδο κέικ με καραμελωμένες μπανάνες

Ανάποδο καραμελωμένο κέικ με μπανάνες, ζουμερό και πεντανόστιμο!

ΥΛΙΚΑ

Για τις καραμελωμένες μπανάνες:
100 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 μπανάνες, ξεφλουδισμένες, κομμένες στη μέση & οριζόντια

Για το κέικ:

230 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
200 γρ. ζάχαρη καστανή
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
115 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου +extra για το αλευροβουτύρωμα της φόρμας
2 αυγά, large
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. σόδα, μαγειρική

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις καραμελωμένες μπανάνες: Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μία λεία καραμέλα.

Κατόπιν, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αδειάζουμε μέσα τις μπανάνες κι ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, ώστε να καραμελώσουν οι μπανάνες.

Μόλις είναι έτοιμες, τις αποσύρουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.
Για το κέικ:
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Έπειτα, στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει το βούτυρο. Αμέσως μετά, συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο, προτού ρίξουμε το επόμενο.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας συνεχίζοντας το χτύπημα.

Ύστερα, αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι κι ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής κάνοντας κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τέλος, μεταφέρουμε την καραμέλα σε μία βουτυρωμένη ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 30Χ12 εκ., από πάνω απλώνουμε τις καραμελωμένες μπανάνες κι έπειτα, αδειάζουμε μέσα το μείγμα για κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 45-50 λεπτά.

Μόλις ψηθεί το κέικ, το ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας το σε ένα πιάτο ή μια πιατέλα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Πηγή:giorgostsoulis.com

Related posts

Γλυκιά πίτσα με πραλίνα και φράουλες

supervisor

Σοκολατένια γλαστράκια

Παστίτσιο vegan

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live