Gossipstory.gr
Σχέσεις & Σεξ

Γιατί το “νυχτερινό” σεξ είναι πάντα το καλύτερο;

Βεβαίως, το σεξ δεν παίζει ρόλο όποια ώρα και να γίνει. Είτε πρωί είτε το βράδυ, το ζευγάρι που εξασκεί το εν λόγω “άθλημα” αποκτά μία λάμψη και φαίνεται πιο ανανεωμένο.

Όμως το βραδινό σεξ -όπως και να το κάνουμε-διαφέρει.

Τα περισσότερα ζευγάρια προτιμούν το σεξ το βράδυ. Έχουν ολοκληρώσει με τις υποχρεώσεις της ημέρας και είναι και οι δύο σύντροφοι πιο χαλαροί. Οι ειδικοί συμφωνούν. Σύμφωνα με μελέτες, το βραδινό σεξ έχει και ένα επιπλέον σημαντικό όφελος για την υγεία. Δείτε ποιο είναι…

Σε έρευνα που έγινε στην Αυστραλία, με τη συμμετοχή 460 ατόμων, από 18 έως 70 ετών, αποδείχθηκε ότι το βραδινό σεξ βελτιώνει τον ύπνο και λειτουργεί ως «αντίδοτο» στην αϋπνία.

Τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι κοιμούνται πολύ καλύτερα το βράδυ, αφού προηγουμένως έχουν συνευρεθεί με τον/τη σύντροφό τους. Μάλιστα το σεξ ήταν πιο «αποτελεσματικό» αν είχαν καταφέρει να φτάσουν και σε οργασμό.

«Μετά τη σεξουαλική επαφή και τον οργασμό απελευθερώνεται μαζικά μια ορμόνη που ονομάζεται ωκυτοκίνη» αναφέρει ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας δρ. Μισέλ Λαστέλλα από το Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Κουίνσλαντ, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν τον ύπνο. «Η ορμόνη αυτή, όπως και άλλες, λειτουργεί ως ηρεμιστικό και μας βοηθά να αποκοιμηθούμε πιο γρήγορα».

Όχι στο κινητό πριν τον ύπνο – Προτιμότερο το σεξ

Ο Δρ. Λαστέλλα συμβουλεύει επίσης τα ζευγάρια να προτιμούν το σεξ, από το να ασχολούνται με το κινητό τους πριν κοιμηθούν –μια συνήθεια που έχουν πολλοί σήμερα– αφού το όφελος στην περίπτωση αυτή θα είναι διπλό: Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η ακτινοβολία από την οθόνη του κινητού δυσκολεύει τον ύπνο, ενώ αντίθετα η ωκυτοκίνη θα εξασφαλίσει χαλάρωση και  ξεκούραση που όλοι χρειαζόμαστε.

Πηγή:iatropedia.gr

Related posts

8 απλοί τρόποι για να γίνεις η μοναδική γυναίκα που φαντασιώνεται!

Αναστάσης Δαφνής

Έκανε σεξ μέσα σε μουσείο

supervisor

Η “πρώτη φορά” των stars σε video !

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live