Gossipstory.gr
Γεύσεις

Εύκολη τάρτα σοκολάτα-καραμέλα

Μόνο με 4 υλικά

Υλικά

1 φύλλο κουρού Χρυσή Ζύμη
1 ζαχαρούχο γάλα (για την καραμέλα)
Για την επικάλυψη σοκολάτας:

300gr. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300gr. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση
Απλώνουμε την ζύμη κουρού σε μια ταρτιέρα 28 εκ. Πατάμε καλά με τα δάχτυλα μας για να εφαρμόσει η ζύμη στο σκεύος.

Βάζουμε ένα κομμάτι μεμβράνη να καλύψει τη τάρτα και τοποθετούμε από πάνω ένα βάρος, πχ φασόλια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρούμε την μεμβράνη και ψήνουμε αλλά 5 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Για την καραμέλα:

Βράζουμε ένα ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες και αφαιρούμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει και σφίξει λίγο η καραμέλα, την προσθέτουμε στην ψημένη βάση τάρτας και βάζουμε στο ψυγείο για 30’.

Για τη σοκολάτα: Βάζουμε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει μία βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Καλό είναι να έχουμε κόψει την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, ώστε να λιώσει πιο εύκολα.

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά και την προσθέτουμε στην τάρτα. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να «δέσει».

Πηγή:petros-syrigos.com

Related posts

Ισπανική ομελέτα

editor

Μοσχάρι στιφάδο με κρασί και λαχανικά

supervisor

Χοιρινό με μαύρη μπύρα

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live