Gossipstory.gr
Γεύσεις

Κέικ με φύλλο κρούστας και τέσσερις ξηρούς καρπούς

Μοιάζει με μπακλαβά όμως είναι μια διαφορετική εκδοχή κέικ! 

Υλικά

1 πακέτο Φύλλο Κρούστας
300 γρ. Βούτυρο Αγελάδας Λιωμένο (σε χαμηλή φωτιά για να μην καεί)

Γέμιση
220 γρ. Βούτυρο Αγελάδας Σε θερμοκρασία δωματίου
230 γρ. Ζάχαρη
70 γρ. Φουντούκια τριμμένα (με το φλοιό τους ή χωρίς)
70 γρ. Καρύδια Τριμμένα
70 γρ. Αμύγδαλα Τριμμένα
40 γρ. Φυστίκια Αιγίνης Τριμμένα (καθαρό βάρος)
4 τεμ. Αυγά
130 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. Κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλο σε σκόνη

Σιρόπι
1 κιλό Ζάχαρη
600 γρ. Νερό
100 γρ. Γλυκόζη

Εκτέλεση

Γέμιση
Xτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σταδιακά τους τριμμένους ξηρούς καρπούς. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Όταν το μείγμα αφρατέψει καλά, σταματάμε το μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), ρίχνοντας επίσης την κανέλα και το γαρίφαλο.

Συναρμολόγηση
Κόβουμε τα φύλλα στις διαστάσεις του ταψιού μας. Θα χρησιμοποιήσουμε τα περισσεύματα ως ενδιάμεσα φύλλα, έτσι ώστε συνολικά το γλυκό μας να έχει 30 στρώσεις. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί με διαστάσεις περίπου 30 x 40 εκ.
Βουτυρώνουμε το ταψί και απλώνουμε μέσα 15 φύλλα βουτυρώνοντάς τα. Από πάνω απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 15 φύλλα βουτυρώνοντάς τα κι αυτά. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει για 1 βράδυ. Αυτό το κάνουμε για να «κάτσει» η γέμιση και να μην ξεχειλίσει στο ψήσιμο, αλλά και για να κόβεται πιο εύκολα το γλυκό. Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για περίπου 1-1½ ώρα. Λίγο πριν βγάλουμε από το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 3 λεπτά (από το σημείο βρασμού). Σιροπιάζουμε το γλυκό αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Related posts

Ταλιατέλες 4 τυριά με αρωματισμένη κρέμα

Γιάννης Μαυρίδης

“Fajitas” με μοσχάρι, Viva Mexico!

supervisor

Smoothie για αποτοξίνωση από την Ελένη Πετρουλάκη

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live