Gossipstory.gr
Γεύσεις

Κέικ σοκολάτας με πορτοκαλόνερο

Είναι πολύ μαλακό, σχεδόν λιώνει στο στόμα. Το άρωμα από το πορτοκάλι ταιριάζει πολύ στην σοκολάτα.

ΥΛΙΚΑ
400 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο ή 450 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο, ψιλοκομμένη
200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κομμάτια & λίγο ακόμα λιωμένο για τη φόρμα

1 τεμ. πορτοκάλι, το ξύσμα του
6 τεμ. κρόκοι αυγών

6 τεμ. ασπράδια αυγών
110 γρ. ζάχαρη

35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & λίγο για τη φόρμα
60 γρ. πορτοκαλόνερο (ή ανθόνερο)

Αρωματισμένη ζάχαρη
ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

1 τεμ. πορτοκάλι, το ξύσμα του

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε τους κρόκους και 80 γρ. από τη ζάχαρη σε ένα μπολ, τα χτυπάμε ελαφρώς με έναν αυγοδάρτη και τα προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας. Έπειτα προσθέτουμε και τα 35 γρ. αλεύρι.

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη, σε χαμηλή ταχύτητα, έως ότου γίνουν σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C-180°C για 45-55 λεπτά. Όταν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, ραντίζουμε την επιφάνειά του με το πορτοκαλόνερο.

Αρωματισμένη ζάχαρη
Σε ένα μπολ βάζουμε μπόλικη ζάχαρη και το ξύσμα και τα τρίβουμε με τις παλάμες μας ώστε όλη η ζάχαρη να αρωματιστεί. Πασπαλίζουμε τη ζάχαρη πάνω στο κέικ και σερβίρουμε.

 

Πηγή:steliosparliaros.gr

Related posts

Τραγανές πατάτες και μπέικον σε σουβλάκι

supervisor

Λαζάνια με τυριά και λαχανικά

supervisor

Κουραμπιέδες

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live