Gossipstory.gr
Γεύσεις

Καγιανάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορείτε να βάλετε αντί για φέτα, τριμμένη γραβιέρα

ΥΛΙΚΑ
6 αυγά, medium
800 γρ. φρέσκια ντομάτα, τριμμένη
1 πιπεριά τσίλι χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκ. σκόρδο, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά, τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
50 ml ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 κ.σ. ψιλοκομμένο, μαϊντανό
Πιπέρι
Ψωμί ψημένο, για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το τσίλι, τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 6 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με την κουτάλα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τη ντομάτα μαζί με αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σπάμε τα αυγά προσεχτικά πάνω από τη σάλτσα σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Έπειτα, πολύ προσεχτικά, με ένα κουταλάκι καλύπτουμε τα ασπράδια με τη σάλτσα χωρίς να πειράξουμε τον κρόκο.

Μόλις ετοιμαστεί το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά το πασπαλίζουμε με φέτα, πιπέρι και μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή:giorgostsoulis.com

 

Related posts

Ο bartender Βασίλης Θεοφιλάκος μας φτιάχνει… το απόλυτο πρωτοχρονιάτικο κοκτέιλ

Αναστάσης Δαφνής

Γλυκό ψυγείου με κρέμες και μπισκότα

editor

Κέικ μπισκότο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live