Gossipstory.gr
Γεύσεις

Πατάτες γιαχνί με καλαμαράκια

Γρήγορο εύκολο και λαχταριστό φαγητό που θα λατρέψει η οικογένεια σας!

Υλικά

1 κιλό πατάτες
χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδου
30 γρ. λευκό κρασί
340 γρ. καλαμαράκι σε πικάντικη σάλτσα (2 κονσέρβες)
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανός, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 2 εκ.
Τις βράζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό από ½ λεμόνι μέχρι να μαλακώσουν για 12-15 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το καλαμαράκι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι (δεν θέλει πολύ πιπέρι γιατί η σάλτσα από τη κονσέρβα είναι ήδη πικάντικη).
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για 1-2 λεπτά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού και ελαιόλαδο.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

Βurger από φασόλια και μανιτάρια με μαγιονέζα δίχως αυγό

editor

Κρουασάν με ζαμπόν και τυρί

editor

Καυτερή πίτσα αλλαντικών!

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live