Gossipstory.gr
Γεύσεις

Ρεβύθια κοκκινιστά

Κοκκινιστά ρεβύθια κατσαρόλας με μελιτζάνες. Υγιεινά, vegan, ιδανικά για τη νηστεία αλλά και για το καθημερινό υγιεινό σας τραπέζι.

Υλικά 

500 γραμ. ρεβύθια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκ. σκόρδο
3 ντομάτες
1 κ.σ πελτέ
2 μελιτζάνες
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα ρεβύθια κοκκινιστά, από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ τα καλύπτουμε με μπόλικο νερό. Τα αφήνουμε να φουσκώνουν όλη τη νύχτα.

Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το λάδι. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σκόρδο ολόκληρο και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν.Βάζουμε τα ρεβύθια μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον πελτέ ανακατεύουμε τα υλικά. Προσθέτουμε της τριμμένες ντομάτες και ζεστό νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας περίπου για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια. Αλατοπιπερώνουμε.

Παράλληλα, καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τη φλούδα, τις κόβουμε σε μικρά καρέ και τις σοτάρουμε με ένα τέταρτο του φλιτζανιού ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε τις μελιτζάνες μέσα στα σχεδόν έτοιμα ρεβύθια με την κόκκινη σάλτσα και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μελώσει και να πύκνωσει η σάλτσα του φαγητού. Τα κοκκινιστά ρεβύθια σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου το κατακαλόκαιρο.

Πηγή: argiro.gr

Related posts

Μπιφτέκια γεμιστά με τομάτα και φέτα

editor

Μαρμελάδα με μανταρίνια

supervisor

Ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live