Gossipstory.gr
Lifestyle Media Συνεντεύξεις

Σπύρος Μπιμπίλας: “Το σημερινό σκουπιδαριό της τηλεόρασης αντικατοπτρίζει το χαμηλό επίπεδο του κοινού”

Ειλικρινής, δημιουργικός και απίστευτα εργασιομανής. Ο Σπύρος Μπιμπίλας, αναμφισβήτητα έχει διαγράψει μεγάλη πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Ο ηθοποιός, εργάστηκε από τα 15 του και λίγο καιρό αργότερα εκπλήρωσε το όνειρό του να δουλέψει ως ηθοποιός.

Αρχικά, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου, ενώ η πρώτη του θεατρική παράσταση ήταν στην  «Αυλή των Θαυμάτων», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το 1976.

Έκτοτε έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες/σειρές/παραστάσεις, κάνοντας επιπλέον μεταγλώττιση σε πολλά προγράμματα κινούμενων σχεδίων.

Επιπλέον έχει τελειώσει την Νομική Αθηνών και έχει ενεργή συνδικαλιστική δράση τα τελευταία 30 χρόνια.

Επιπροσθέτως ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου του ΣΕΗ και του ΤΑΣΕΗ, συμμετείχε ως μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Διόνυσος, του ΚΘΒΕ και του ΟΕΘ ενώ ήταν και υποψήφιος βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας στις τελευταίες εκλογές.

Αυτόν τον μήνα όμως ετοιμάζεται να «εισβάλλει» τηλεοπτικά στο «Καφέ της Χαράς».

1.Μετά από 4 χρόνια απουσίας, επιστρέφεις στα τηλεοπτικά δρώμενα με το Καφέ της Χαράς. Αποκάλυψε μας λίγα στοιχεία για τον επικείμενο ρόλο σου καθώς και την συμμετοχή σου στο «Κολοκοτρωνίτσι».

Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στο γυαλί μέσα  από ένα τόσο αγαπησιάρικο σήριαλ φίλων μου και με έναν ρόλο απρόσμενο.

Μου το έκανε δώρο ο εξαίρετος Χάρης Ρώμας και η Άννα Χατζησοφιά μιας και γκρίνιαζα που λόγω των αέναων επαναλήψεων του «Κωνσταντίνου κ Ελένης» το κοινό  με συνδύασε με το ρόλο του Λάκη , του τρελιάρη gay χασάπη ξεχνώντας τα 130 σήριαλ που έχω λάβει μέρος από γκεστ ως πρωταγωνιστικό ρόλο.

Υποδύομαι έναν θρασύδειλο άνθρωπο της νύχτας, έναν μικροεκβιαστή σκληρό ψευτόμαγκα. Πολύ ενδιαφέρων κι αναπάντεχος ρόλος για το κοινό.

2.Φέτος, μεγάλο κομμάτι πληθυσμού επιβραβεύει ακόμα μια φορά τα realities (Big BrotherBarchelor και GNTM). Θεωρείς ότι η τηλεόραση αντικατοπτρίζει τον καθρέφτη της κοινωνίας μας;

Θεωρώ ότι όλο αυτό το σκουπιδαριό της τηλεόρασης αντικατοπτρίζει το χαμηλό επίπεδο του κοινού που τα παρακολουθεί και ταυτόχρονα τους εκμαυλίζει ακόμα περισσότερο. Και δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι μετά έχουν ίση ψήφο με τους άλλους πολίτες.

Είναι ντροπή που υπάρχουν τέτοια αμερικανόφερτα υποπροϊόντα που υποβιβάζουν την έννοια άνθρωπος κι απορώ που υπάρχουν κάποιοι που συνωστίζονται για να λάβουν μέρος. ΕΥΤΥΧΩΣ που υπάρχουν δίπλα στα σκουπίδια και καλά σήριαλ.

3.Έχοντας σημειώσει μεγάλη πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα, τι είναι αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις στον κόσμο, σύμφωνα με τα μηνύματα που λαμβάνεις στα social media ;

Έχω εισπράξει απεριόριστη αγάπη από μεγάλο μέρος του κοινού όχι μόνο γιατί με έχει επιλέξει ως έναν ηθοποιό που του αρέσει ή γιατί αισθάνεται κάτι από τις ερμηνείες μου δραματικές ή κωμικές, αλλά γιατί έχουν αισθανθεί ότι η κοινωνική  αλτρουιστική μου προσφορά μέσα από την θέση που έχω στους οργανισμούς και τα σωματεία που εκπροσωπώ είναι τέτοια που είναι παράδειγμα για πολλούς. Έτσι μου δίνουν μεγάλη χαρά. Έχω φάει όμως κ πολύ μπούλινγκ από αντιδημοκράτες για τις φιλελεύθερες και ανεξίθρησκες ιδέες μου.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μαζί με την Χρύσα Σπηλιώτη, η οποία “έφυγε” από την ζωή στις 23 Ιουλίου 2018 εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε το Μάτι Αττικής

4.Είσαι ένας άνθρωπος που εργάστηκες από πολύ μικρή ηλικία για να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα στον χώρο της ηθοποιίας. Τι είναι αυτό που προτείνεις στους ανθρώπους, για να εκπληρώσουν τους στόχους τους, δεδομένης της κατάστασης που βιώνουμε;

Είναι η δυσκολότερη εποχή για να πραγματοποιήσει κάποιος έστω κάτι από τα όνειρα του. Λέω στους πιο νέους ότι μόνο αν είναι αποφασισμένοι ότι θα κακοπεράσουν πρέπει να δώσουν μάχες με τρομερή επιμονή κι υπομονή για να ζήσουν ένα ωραίο ταξίδι μέσα από το όνειρο που διάλεξαν

5.Από την πανδημία του κορωνοϊού, ο χώρος της τέχνης έχει υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά, με αποτέλεσμα να μένουν άνεργοι εκατοντάδες άνθρωποι. Υπάρχει θεωρείς κάποια ουσιαστική βοήθεια από τους Πολιτικούς και την Εκκλησία; Ή όσα βιώνουμε είναι συνέπειες των όσων ψηφίζουμε κάθε φορά;

Ζούμε κάτι πρωτόγνωρο, χειρότερο κι από πολεμική σύρραξη…Η Πολιτεία αδυνατεί να διαχειριστεί τέτοια κρίση κι οι λαοί να την υπομείνουν. Η επιδοματική πολιτική είναι τέτοια που δεν τους βοηθάει όλους. Λυπάμαι όλους αυτούς που διαχειρίζονται όλο αυτό το χάος που δεν περίμεναν. Είναι δικαιολογημένα ανεπαρκείς.

Όσο για την Εκκλησία, ακόμα και όταν κάνει την φιλάνθρωπη, μοιράζει αυτά που οι πιστοί προσφέρουν. Θα ήθελα να δω να «λιώνουν» τον χρυσό τους για να απαλύνουν τον πόνο των πτωχών, των ξεριζωμένων προσφύγων η μή, να πληρώσουν για το χρέος της χώρας. Δεν το κάνουν.

6.Μετά το «Καφέ της Χαράς» ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;

Δυστυχώς τα χειμερινά μου σχέδια στο θέατρο χάλασαν.

Οι 2 παραστάσεις που θα συμμετείχα στον Βιολιστή στην Στέγη και τα Γούστα του κυρίου Σλόαν  ματαιώθηκαν. Αν ανοίξουν τελικά τα θέατρα θα είμαι τον Μάρτη σε μια παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής για 2 βδομάδες, στον «ΑΓΡΙΑΝΘΡΩΠΟ», ένα νεοελληνικό θρίλερ.

Ετοιμάζω ένα πολυτελές λεύκωμα σε σχέση με την καριέρα μου και το νέο ημερολόγιο 2021 του ΤΑΣΕΗ, αφιέρωμα στις πρωθιέρειες των Ολυμπιακών αγώνων και το θέατρο στο 1821.  

Για πρώτη φορά δανείζω την φωνή μου σε ήρωα του yοutube, τον μικρό μάγο Άγκου, τον δημοφιλή διεθνή ήρωα των παιδιών.

Related posts

Ελένη Μενεγάκη: παραλίγο να μην εμφανιστεί στην εκπομπή! -(video)

supervisor

Γαμπρός ο Σταύρος Ξαρχάκος!

Αναστάσης Δαφνής

Σταύρος Νικολαΐδης: Με πνευμονία στο νοσοκομείο – Το δημόσιο μήνυμά του

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live