Gossipstory.gr
Γεύσεις

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Οι έθνικ ρεβυθοκεφτέδες που σερβίρονται με φρέσκα σαλατικά και αραβική πίτα.

Υλικά

250 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. πάπρικα καυτερή
2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι
αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
3-4 κ.σ. αλεύρι
Για το σερβίρισμα
αραβικές πίτες μικρές
καρδιές μαρουλιού
ντομάτα
γιαούρτι

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε την αυθεντική συνταγή φαλάφελ στο φούρνο, μουλιάζουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη ήμερα σε μπόλικο νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Τα βάζουμε σε μπολ.

Πολτοποιούμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, τη σόδα, το αλεύρι και τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Τα προσθέτουμε στα πολτοποιημένα ρεβύθια, προσθέτουμε και το βαλσαμικό ξίδι με μέλι και ανακατεύουμε με κουτάλι το μίγμα.

Με το κουτάλι παίρνουμε κουταλιές μίγμα. Τους δίνουμε σχήμα μεγάλου πλακέ κεφτέ. Τα βάζουμε σε λαδωμένο αντικολητικό ταψί και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε τους ρεβυθοκεφτέδες σε καλά προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς C για 15 λεπτά, τους αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά περίπου επιπλέον μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε τα φαλάφελ με αραβικές πίτες, λαχανικά, γιαούρτι, ή σάλτσα ντομάτας.

Πηγή: argiro.gr

Related posts

Ζεστή σαλάτα γαρίδας

supervisor

Κέικ βουτύρου από την Ολλανδία

editor

Ανοιχτή τάρτα με πατάτες, γκοργκοντζόλα και δεντρολίβανο

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live