Gossipstory.gr
Lifestyle Media Συνεντεύξεις

Χάρης Κορνάρος: “Στη μουσική αφήνεσαι και αφήνεται και εκείνη σε σένα”

Μας συστήθηκε, μέσα από το Voice of Greece του ΣΚΑΙ (την season 2017-2018). Ωστόσο, ένα χρόνο νωρίτερα, επελέγη μέσα από το Infe Greece για να μας εκπροσωπήσει στο διαβαλκανικό φεστιβάλ τραγουδιού «EVROFEST» που διεξάχθηκε στα Σκόπια ( από το οποίο κέρδισε την 1η θέση).

Φέτος, ο Χάρης Κορνάρος, έκανε την έκπληξη, καθώς το νέο τραγούδι «Σ’ Αγαπάω» είναι μέχρι στιγμής το πιο δημοφιλές, σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές του.

Ο ίδιος μας μιλά μεταξύ άλλων για την επιτυχία που βιώνει το τελευταίο διάστημα, το φλερτ που δέχεται στα social media καθώς και για το ενδεχόμενο εκπροσώπησης στον διαγωνισμό της Eurovision.

1.Το καινούριο σου κομμάτι «Σ’Αγαπάω» κέρδισε το ενδιαφέρον του κόσμου αποσπώντας συνολικά 50.000 προβολές. Πως ξεκίνησε η ιστορία για την δημιουργία του εν λόγω single;

Η αλήθεια είναι πως χαίρομαι ιδιαιτέρως για το συγκεκριμένο τραγούδι μιας και το δημιούργησα εμπνευσμένος από προσωπικά βιώματα.

Θυμάμαι, εργαζόμουν σ’ ένα περίπτερο τότε και ήμουν πάντα στη νυχτερινή βάρδια. Έτσι λοιπόν μια από αυτές τις νύχτες, κάπου γύρω στις 3 τα χαράματα που είχε λιγότερη δουλειά μου είχε έρθει μια μελωδία στο μυαλό και κάθισα και την “έντυσα” με στίχους. Μέχρι να τελειώσει η βάρδια μου είχα ολοκληρώσει το “Σ’ αγαπάω”.

2.Το video του τραγουδιού, γυρίστηκε one tape, πράγμα δύσκολο για ένα οπτικοακουστικό project. Περίγραψέ μας την υπόθεση του clip.

Στο συγκεκριμένο βίντεο κλιπ φαίνεται το χρονικό μιας σχέσης και οι διακυμάνσεις που εκείνη περνά μέσα στον χρόνο ζωής της όπως ενθουσιασμός, έρωτας και αγάπη αλλά και θυμός, οργή, γκρίνια κτλ. Πολλές φορές μπορεί να αγαπάς κάποιον άνθρωπο αλλά επειδή έχεις πληγωθεί στο παρελθόν να φοβάσαι να το δείξεις, να κρατιέται σε όλο αυτό που νιώθεις ώσπου μια μέρα τελικά χάνεται από τη ζωή σου και εσύ . Αυτός είναι ο πυρήνας έμπνευσης του τραγουδιού.

3.Στο κομμάτι, μιλάς για έναν παρελθοντικό σου έρωτα, για τον οποίο τρέφεις ακόμα αισθήματα.

Σου έχει συμβεί κάτι ανάλογο στο παρελθόν;

Όπως προανέφερα το “Σ’ αγαπάω'” είναι βασισμένο εξ ολοκλήρου σε δικό μου έρωτα που ανήκει πια στο παρελθόν. Για εκείνη, αρκετό καιρό μετά τον χωρισμό μας, είχα ακόμα αισθήματα και την ήθελα πίσω στη ζωή μου μέχρι που έγραψα το τραγούδι, το πιστεύεις;  Ήταν σαν να έπρεπε να δώσω υπόσταση σε όλο αυτό που με τυραννούσε μέσα μου και με το που το έκανα, βρήκα ηρεμία ξανά. Τώρα πια νιώθω πραγματική ευγνωμοσύνη για όλο αυτό που ζήσαμε, παρόλα τα λάθη και κάθε φορά που θυμάμαι στιγμές, χαμογελάω.

4.Ήδη από τα πρώτα δείγματα που έχεις κυκλοφορήσει στο κανάλι σου στο Youtube, καταλαβαίνει κανείς ότι παραμένεις πιστός σε pop/rock/jazz ακούσματα. Ποιος παράγοντας θα ήταν αυτός που θα σε έκανε να πειραματιστείς σε ένα άλλο είδος μουσικής;

Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπάει πραγματικά τη μουσική και μου αρέσουν πολλά και διαφορετικά είδη της. Κάθε φορά που γράφω ή που επεξεργάζομαι ένα τραγούδι που πρόκειται να ερμηνεύσω, δε θυμάμαι να σκέφτομαι τι είδος θα βγει τελικά. Με ταξιδεύει μόνο του εκεί που πρέπει. Διαβάζω τους στίχους, νιώθω τη μελωδία του και του δίνω ψυχή όπως νιώθω πως του ταιριάζει. Οπότε, κάθε φορά νιώθω πως πειραματίζομαι και με “πάει” μόνο του κάπου. Φυσικά δύσκολα θα μπορούσε να με κατευθύνει σε ακούσματα που δεν μου είναι γνώριμα όπως heavy metal, hip hop κτλ. Όμως ποτέ δε λέω ποτέ. Στη μουσική αφήνεσαι και αφήνεται και εκείνη σε σένα.

5.Είσαι, αναμφισβήτητα, από τους καλλιτέχνες που έχουν όλο το λεγόμενο «πακέτο». Λαμβάνοντας το φλερτ και από τα 2 φύλα στα social media, ποιοι είναι αυτοί που κάνουν συνήθως το πιο «άβολο» και «αμήχανο» φλερτ;

Να σου πω την αλήθεια πια δεν νιώθω κανένα σαν “άβολο” φλερτ στα social media γιατί έχω μάθει να το διαχειρίζομαι με ευγένεια και καλοσύνη εκτός από πιο ακραίες περιπτώσεις που απλά προσπερνάω χωρίς να με επηρεάζει.  Ξέρεις είναι πολύ ωραίο να λαμβάνεις θαυμασμό, όσο κι αν είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου, γιατί μπορεί εσύ να μην το έχεις ανάγκη να το ακούσεις αλλά κάποιος άλλος έχει ανάγκη να στο πει.

6.Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων πέρασε δύσκολα την περίοδο της καραντίνας. Για εσένα, τι «κατάλοιπα» και «οφέλη» σου προσέφερε αυτή η κατάσταση; Άλλαξε καθόλου τον τρόπο σκέψης σου;

Ήταν και είναι ομολογουμένως μια πολύ δύσκολη περίοδος για ολόκληρο τον κόσμο. Δυστυχώς υπήρχαν πολλά θύματα και συνεχίζουν να υπάρχουν καθημερινά ανά τον κόσμο λόγω του ιού οπότε μου είναι δύσκολο να μιλήσω για οφέλη. Παρ’ όλα αυτά όμως οφείλω να πω πως επειδή η καραντίνα με ώθησε να περάσω πολύ χρόνο με τον εαυτό μου, σε τέσσερις τοίχους, μοναχός μου, βρήκα την ευκαιρία να κάνω την αυτοκριτική μου πιο ενδελεχώς από άλλες φορές. Θέλω να πιστεύω πως μετά από αυτή την καταιγίδα θα βγει και πάλι ο ήλιος για όλους μας.

7.Ως ανερχόμενος καλλιτέχνης στα μουσικά δρώμενα,

Α. Ποιοι είναι οι στόχοι που έχεις θέσει επαγγελματικά για τα επόμενα χρόνια;

Β. Με ποιον  καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστείς;

α) Ο κύριος μου στόχος ήταν και είναι να κάνω τη μουσική που αγαπάω, με εκφράζει και γεμίζει την ψυχή μου.

β) Εκτιμώ και θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες στη μουσική βιομηχανία της Ελλάδας. Ένας από τους αγαπημένους μου που θα ήθελα να συνεργαστώ κιόλας είναι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

8.Eurovision: Παρακολουθώντας αρκετά χρόνια τον θεσμό, θα ήθελα να μου πεις:

Α. Ποια είναι αυτά τα στοιχεία, κατά την γνώμη σου, που καθορίζουν κάποιον νικητή του διαγωνισμού;

Β. Τι είναι αυτό που λείπει στην Ελλάδα για να επιστρέψεις στις παλιές της δόξες;

Γ. Κατά πόσο έτοιμος θεωρείς τον εαυτό σου να μας εκπροσωπήσει σε έναν τέτοιο θεσμό;

Ο θεσμός της Γιουροβίζιον είναι αγαπημένος μου και κάθε χρόνο ανακαλύπτω καινούργιους καλλιτέχνες και τραγούδια που πολλές φορές είναι πηγή έμπνευσης για μένα.

Κατά τη γνώμη μου, για να βγει κάποιος νικητής στον διαγωνισμό παίζουν ρόλο μια σειρά πραγμάτων όπως το τραγούδι (στίχος και μουσική) , η ενορχήστρωση του, η σκηνική παρουσίαση, ο καλλιτέχνης φυσικά κτλ. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη συνταγή επιτυχίας αφού κάθε χρόνο βλέπουμε εντελώς διαφορετικά είδη τραγουδιών να παίρνουν το έπαθλο. Νομίζω πως πρέπει να έχει αυτό το κάτι μεταξύ των υπολοίπων της ίδιας χρονιάς, που το κάνει να ξεχωρίζει εκείνη την βραδιά οπότε είναι και θέμα τύχης. Για παράδειγμα σε μια βραδιά γεμάτη ποπ dance τραγούδια, πολύ πιθανόν είναι να ξεχωρίσει μια δυνατή μπαλάντα.

Οι υπεύθυνοι για την ανάθεση της ελληνικής συμμετοχής νομίζω πως τα τελευταία χρόνια δεν έδωσαν πολλή σημασία στην εκάστοτε αποστολή μας καθώς επίσης δεν έδωσαν και το βήμα στο κοινό να έχει την επιλογή ψήφου για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας μας. Αυτοί για μένα ήταν οι κύριοι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στις χαμηλότερες θέσεις των τελευταίων χρόνων σε σύγκριση με το παρελθόν.

Ποτέ δεν είσαι σίγουρος αν είσαι έτοιμος για κάτι τόσο μεγάλο και σημαντικό όπως είναι η εκπροσώπηση της χώρας σου στον θεσμό αυτόν μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή και να το κάνεις. Για ένα είμαι σίγουρος, ότι το θέλω πάρα πολύ.

9.Φέτος, ο Sandro τέθηκε εκτός εκπροσώπησης της Κύπρου για την Eurovision, έπειτα από ανακοίνωση του ΡΙΚ. Κατά πόσο σωστή θεωρείς αυτή την απόφαση (η οποία σαφώς έπαιξε ρόλο εξαιτίας των χαμηλών στοιχηματικών αποδόσεων);

Ποιους θα πρότεινες εσύ για την Κύπρο;

Λυπήθηκα πολύ για τον Σάντρο χωρίς να τον ξέρω ούτε προσωπικά ούτε είχα ακούσει τη μουσική του από πριν, δεν χρειάζεται άλλωστε για να καταλάβεις την κατάσταση.  Για εμένα είναι σαν να φτάνει ένα παιδί στην πηγή και κάποιος να του κλείνει τη βρύση πριν πιει νερό. Άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν υπήρχαν συμμετοχές που στα προγνωστικά ήταν σε πολύ χαμηλές θέσεις και τελικά έκλεβαν την παράσταση με την σκηνική παρουσία του τελικού.

Εύχομαι ότι έγινε να έγινε για καλό και των δύο πλευρών.

Εγώ θα ήθελα πολύ να δω με την Κύπρο την Ήβη Αδάμου ξανά.

10.Μετά το «Σ’αγαπάω» τι έπεται ύστερα;

Ανυπομονώ να παρουσιάσω στον κόσμο με την εταιρεία μου την Polymusic και τον κύριο Βίκτωρα Πολυδώρου αυτό που ετοιμάζουμε για τον χειμώνα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και υπερήφανος και θέλω πολύ να το μοιραστώ αλλά θα σας το φυλάξω για έκπληξη.

 

 

 

Related posts

Το Πρωινό: Το μαύρο και η καθυστέρηση της εκπομπής

editor

Ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβονται -(φωτο)

supervisor

Δείτε την Άννα Πρέλεβιτς με μαγιό!-(φωτο)

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live