Gossipstory.gr
Υγεία & Ομορφιά

Ύπνος: Οι συνήθειες που πρέπει να αλλάξουμε για να κοιμόμαστε καλύτερα

Και είναι δυστυχώς πολλές!

Πόσες φορές έχουμε πει μέσα στην εβδομάδα ότι θα κοιμηθούμε νωρίς και όλο δεν το κάνουμε; Οι συνήθειες του παρελθόντος καθώς και η δύναμη που δεν αποκτούμε, μας αναγκάζουν να κάνουμε συνεχώς το ίδιο πρόγραμμα ασυναίσθητα.

Ωστόσο με τα παρακάτω tips -τα οποία είναι πολύ εύκολα -θα μπορέσεις σιγά-σιγά να απαλλαχτείς από τις παλιά σου καθημερινότητα, εγκαθιστώντας νέες μεθόδους στη ζωή σου.

Ξύπνα κάθε μέρα την ίδια ώρα

Παρόλο που δεν υπάρχει μαγική ώρα να ξυπνήσεις, είναι σημαντικό να α) ξυπνάς την ίδια ώρα κάθε μέρα και β) να ξυπνάς νωρίς. Το να κοιμάσαι όλη τη μέρα δεν σου επιτρέπει να είσαι αποδοτικός και βγάζει εκτός τροχιάς τον κύκλο ύπνου του σώματος. Βάλε ξυπνητήρι κάθε μέρα την ίδια ώρα και θα δημιουργήσεις ένα σταθερό πρόγραμμα. 

Μην κοιμάσαι μέσα στη μέρα

Ο ύπνος μέσα στη μέρα ίσως επηρεάσει τον κιρκάρδιο ρυθμό σου, δημιουργώντας προβλήματα, όταν πρέπει να κοιμηθείς. Απόφυγε τους σύντομους ύπνους, εκτός αν συντρέχουν ειδικές συνθήκες. Για παράδειγμα, αν δεν κοιμήθηκες αρκετά το βράδυ, τότε ένας ύπνος είναι ίσως απαραίτητος. Προσπάθησε να μην κοιμάσαι για πολύ, αλλά περιόρισε τη διάρκεια σε 20 με 30 λεπτά. Αυτό μπορεί να συμβάλλει στην ομάλη πνευματική σου λειτουργία και να περιορίσει το αίσθημα κόπωσης. 

Γυμνάσου

Όχι μόνο είναι επιτακτική για να διατηρήσεις τη σωματική σου υγεία, αλλά η άσκηση σε βοηθά να κοιμάσαι καλύτερα. Η εξάντληση του σώματος μέσω της προπόνησης συμβάλλει στη χαλάρωση του σώματος και απαιτεί περισσότερο ύπνο για να πραγματοποιηθεί η αποκατάσταση. 

Δημιούργησε μια πρωινή και μια βραδινή ρουτίνα

Πολλά επιστημονικά άρθρα υποστηρίζουν ότι ο διαχωρισμός επαγγελματικής και προσωπικής ζωής επιτυγχάνεται μέσω της δημιουργίας μιας καθημερινής ρουτίνας, η οποία θα σε βοηθήσει να είσαι πιο παραγωγικός και λιγότερο αγχωμένος. 

Χαλάρωσε μια ώρα πριν τον ύπνο 

Η χαλάρωση και η ξεκούραση μια ώρα πριν τον ύπνο είναι πολύ σημαντική. Μπορείς να διαβάσεις ένα βιβλίο, να κάνεις διαλογισμό ή να πιεις ένα χαλαρωτικό ρόφημα. Προσπάθησε να περιορίσεις το χρόνο με τις οθόνες και να περάσεις την ώρα σου με τον οικογένεια ή το κατοικίδιό σου. Ό,τι κι αν είναι αυτό που σε βοηθά να ηρεμήσεις, δοκίμασε να το κάνεις πριν πας για ύπνο και ίσως αποκοιμηθείς γρηγορότερα και ευκολότερα. 

 

Πηγή:thriveglobal.gr

Related posts

Έφη Ρομποτή: 5 τρόποι για να αποφύγετε το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο

Γιάννης Μαυρίδης

Τρόποι θεραπείας των μελαχρωματικών κηλίδων – πανάδων

supervisor

Σεξ και καλοκαίρι: ποιοί είναι οι κίνδυνοι για την υγεία μας;

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live