Backstage24.gr
Σχέσεις & Σεξ

11+1 σημάδια που επιβεβαιώνουν ότι είσαι έτοιμος για σχέση

Δεν είναι λίγες οι φορές που θέλουμε να μπούμε σε μία σχέση, ωστόσο η ζωή μας τα φέρνει όλα άνω-κάτω και ο άνθρωπός μας έρχεται την στιγμή που δεν το περιμένουμε.

Βεβαίως, υπάρχουν κάποια σημάδια που σου επιβεβαιώνουν ότι το άτομο που σου λέει ότι θέλει σχέση (ενώ δεν το εννοεί ή δεν το έχει πιστέψει) είναι τα παρακάτω:

Όλοι μας θέλουμε μια σχέση. Μια υγιή σχέση όμως. Μια συνύπαρξη που θα μας κάνει ευτυχισμένους. Για αυτό λοιπόν πρέπει να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου, να μην παρασυρθείς από την ανάγκη σου για συντροφικότητα και με σοβαρότητα να παρατηρήσεις και να δεις καθαρά, αν ο άντρας που έχεις γνωρίσει μπορεί να σου προσφέρει κάτι όμορφο. Τα σημάδια είναι εκεί, τα βλέπουμε, πολλές φορές όμως δεν τους δίνουμε την απαραίτητη βαρύτητα εξαιτίας της επιθυμίας μας να είμαστε με κάποιον. Όχι. Αυτό μόνο ταλαιπωρία μπορεί να φέρει. Πρέπει να δούμε και να αξιολογήσουμε τις καταστάσεις ώριμα.

Κάθε σχέση μας είναι σίγουρα ένα ρίσκο. Γνωρίζουμε κάποιον και για κάποιο λόγο μας γοητεύει και αρχίζουμε να βλέπουμε τον εαυτό μας σε μία σχέση μαζί του. Σίγουρα δύο διαφορετικοί άνθρωποι όταν συναντιούνται δεν μπορούν να προδιαγράψουν το μέλλον μιας σχέσης, ωστόσο υπάρχουν πολλές φορές κάποιες ενδείξεις που μπορούν να μας βάλουν στη διαδικασία να σκεφτούμε αν θα μπορούσαμε να επενδύσουμε συναισθηματικά σε έναν άνθρωπο και να “χτίσουμε” μία υγιή σχέση μαζί του.

-Έχει χωρίσει πρόσφατα και δεν έχει επουλώσει τις πληγές του. Αυτό σημαίνει ότι κουβαλάει “ανοιχτούς λογαριασμούς” και σίγουρα αργά ή γρήγορα αυτό θα φανεί και στη μεταξύ σας σχέση. Σε τέτοιες περιπτώσεις συχνά το άτομο προσπαθεί να μπει σε σχέση προκειμένου να επιβεβαιωθεί και να καλύψει δικές του ανασφάλειες ή ακόμα και να αποδείξει στην πρώην του ότι μπορεί να προχωρήσει παρακάτω.

-Θέλει το έτερον ήμισυ, με έναν συγκεκριμένο τρόπο δίπλα του και δεν αποδέχεται στην πραγματικότητα αυτό που πραγματικά είσαι εσύ. Προσπαθεί “να σε φέρει στα μέτρα του” παραβλέποντας τις δικές σου ανάγκες. Αυτό δείχνει ότι έχει εγωιστική στάση απέναντι στη σχέση και δεν αποδέχεται στην πραγματικότητα τη γυναίκα που είναι δίπλα του.

-Ακαμψία. Δεν μετακινείται από τις θέσεις του, δεν διαπραγματεύεται κοινό σημείο συνάντησης, με λίγα λόγια σου δείχνει ή και σου δηλώνει κιόλας ότι θα πρέπει να λειτουργήσεις με βάση τα δικά του θέλω και πιστεύω. Συχνά η ακαμψία συνοδεύεται και με κακίες, επικριτική στάση αλλά και προσβλητική πολλές φορές.

-Καχυποψία. Δηλώνει ή δείχνει ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν άνθρωπο, θεωρεί ότι πάντα υπάρχει δόλος και ιδιοτέλεια σε αυτά που λες ή κάνεις. Γενικεύει συμπεριφορές και στάσεις σου όπως για παράδειγμα: “όλες ίδιες είσαστε κ.λ.π.” Λειτουργεί ορθολογικά και υποτιμά τα συναισθήματα.

-Δεν σου κάνει κοπλιμέντα, δεν δείχνει να σε θαυμάζει. Όλοι μας θέλουμε δίπλα μας έναν άνθρωπο που να ενισχύει την ανδρική/γυναικεία φιλαρέσκεια και όχι να περνάμε απαρατήρητοι.

-Αποφεύγει τις συναναστροφές με άλλους και προτιμά να είστε μόνο οι δυό σας στις εξόδους. Δείχνει ότι δεν εντάσσει τη σχέση στη ζωή του, δεν “ανοίγει τον κύκλο”, γενικά δεν εκτίθεται γιατί δεν δεσμεύεται.

-Αν και υπάρχουν οι προϋποθέσεις ζει με τους γονείς του και δυσκολεύεται να ανεξαρτητοποιηθεί.

-Αποφεύγει σοβαρές και ουσιαστικές συζητήσεις, αλλάζει θέμα και προτιμά να μιλάει για πιο ουδέτερα πράγματα. Δείχνει να μην επενδύει στη σχέση.

-Δεν σου δημιουργεί την ανάλογη συναισθηματική ασφάλεια που είναι και βασική προϋπόθεση για την εξέλιξη μίας σχέσης. Νιώθεις ότι ενώ είσαι σε σχέση, το “μαζί” δυσκολεύεσαι να το δεις και να το νιώσεις.

-Δείχνει να φλερτάρει με άλλους/ες και πολλές φορές το κάνει και μπροστά σου, φέρνοντάς σε σε δύσκολη θέση. Αυτό δείχνει έναν άνθρωπο συναισθηματικά ανώριμο και ανασφαλή που θα είναι πολύ δύσκολο να δεσμευτεί σε μία σχέση.

Πηγή: t-life.gr

Related posts

13 πράγματα που δεν θα πίστευες ποτέ ότι οι άντρες βρίσκουν σέξι

supervisor

Τα’χεις με το αφεντικό σου; 5 tips για να φανείς “κυρία” στην δουλειά

editor

Oι συντάκτες του VS αποκαλύπτουν: Τι ζηλέψαμε από τις ”50 αποχρώσεις του Γκρι”!

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live