Backstage24.gr
Γεύσεις

Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο

Τι χρειαζόμαστε:

  • κολοκυθακια – περιπου 10 – μια στρωση μεγαλης κατσαρολας
  • 500 γρ. κιμας μοσχαρισιος
  • ρυζι – περιπου 2-3 κσ.
  • βουτυρο – περιπου μισο βιταμ 125-150γρ.
  • 1 μεγαλο κρεμμυδι στο μουλτι
  • ανιθος – 1/2 ματσακι ψιλοκομενο
  • αλατι
  • πιπερι
  • 1 αυγο
  • 1 λεμονι
  • γιαουρτακι

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε και ξύνουμε τα κολοκυθάκια εξωτερικά με ένα μαχαίρι και τα τρυπάμε στην μέση (βγάζουμε το εσωτερικό τους με το κατάλληλο εργαλείο).
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον άνηθο το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε.
  3. Το μείγμα το βάζουμε μέσα στα κολοκύθια πατώντας ελαφριά. Αν μείνει από το μείγμα το πλάθουμε σε μπαλάκια και μαζί με τα κολοκύθια τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  4. Βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια. Αλατοπιπερονουμε από πάνω και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά (το μάτι στο 10 στο δικό μου) περίπου 5 λεπτά χωρίς νερό να σωταριστουν με το βούτυρο.
  5. Μετά καλύπτουμε με νερό ωσότου να καλυφτούν περίπου τα κολοκύθια περίπου 2 ποτήρια μεγάλα του νερού.
  6. Χαμηλώνουμε την φωτιά (το μάτι στο 6 στο δικό μου) και τα ψήνουμε για περίπου 50-60 λεπτά μέχρι να δέσει το ζουμί τους.
  7. Λίγο πριν τα βγάλουμε ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε μέσα. Περιμένουμε να πάρει μια βράση 2 λεπτά και το κατεβάζουμε από την φωτιά.
  8. Σερβίρονται απαραιτήτως με γιαουρτάκι στο πλάι.

Πηγή: sintagespareas.gr

Related posts

Κοτόπουλο κρασάτο με λαχανικά

supervisor

Ομελέτα με καπνιστό σολομό και άνηθο

Αναστάσης Δαφνής

Ρεβανί με ινδοκάρυδο και λευκό γλάσο

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου