Backstage24.gr
Σχέσεις & Σεξ

2+1 Τύποι τοξικής φιλίας…

Καμία κρυστάλλινη σφαίρα δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια σε βάθος χρόνου, αν μια φιλίαθα αποδειχτεί κάλπικη λίρα ή σχέση ζωής.

Υπάρχουν φίλες που θα σε προδώσουν εξ αρχής. Υπάρχουν όμως κι άλλες που θα σε πληγώσουν εν καιρώ…Σημασία έχει να διαπιστώσεις νωρίς τι είδους φιλία έχεις συνάψει ώστε να την αντιμετωπίσεις κατάλληλα…!

Υπάρχουν πολλά είδη φιλίας που αποδεικνύονται τοξικά…Τρία από αυτά είναι τα παρακάτω:

Φίλη Νο 1:Η διπρόσωπη

Θα σε προδώσει σε όλα τα επίπεδα. Ίσως να σε πληγώσει διαδίδοντας μια ψευδή φήμη για σένα. Η διπροσωπία μπορεί να είναι και συναισθηματική. Για παράδειγμα, εκεί που ήσασταν κολλητές, αρχίζει να απομακρύνεται ώσπου σταματάει να σου μιλάει. Συνήθως, δεν δίνει καμία εξήγηση γι΄αυτή της την συμπεριφορά. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, υπεύθυνο της προδοσίας είναι κάποιο αρσενικό που μπαίνει πάνω απ΄όλα και όλους. Είναι πολύ πιθανόν, η διπρόσωπη φίλη σου να αντιμετωπίζει και κάποια σοβαρά συναισθηματικά θέματα. Ίσως να πληγώθηκε και η ίδια από κάποιο δήθεν φίλο ή συγγενή και τώρα ξεσπάει επάνω σου. Πολλές φορές, τέτοια άτομα είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας, συνήθως συναισθηματικής αλλά ακόμα και σωματικής.

Αντιμετώπιση: αν δεν θέλεις να χάσεις την φιλία σας, ζήτα της να σου εξομολογηθεί το πρόβλημά της. Βέβαια, μπορεί αυτός να είναι ο πραγματικός της χαρακτήρας και να πρέπει να τον ανεχτείς, ρισκάροντας να πετύχει με τα βέλη της κι εσένα. Αν δεν αντέχεις την διπροσωπία, κόψε τις επαφές μαζί της σε ήρεμους τόνους. Άλλωστε, δεν θέλεις να γίνεις εσύ το επόμενο θύμα, στις φήμες που θα σπείρει.

Φίλη Νο2: Η ανταγωνιστική

Ένας υγιής συναγωνισμός μεταξύ των φιλενάδων είναι ευπρόσδεκτος και εποικοδομητικός. Όμως, ο υπερβολικός ανταγωνισμός, μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα μια φιλία. Ο ανταγωνισμός μοιάζει με αγώνα. Και στους αγώνες υπάρχουν πάντα νικητές και ηττημένοι. Στις φιλίες δεν υπάρχει χώρος για νικητές και ηττημένους. Τα ανταγωνιστικά άτομα συμπεριφέρονται έτσι σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Όταν της εξομολογείσαι μια επιτυχία σου, προσωπική ή επαγγελματική, αμέσως το αντιλαμβάνεται αρνητικά.

Αντιμετώπιση: θα πρέπει να της εξηγήσεις πως είστε και οι δύο στο ίδιο στρατόπεδο. Μια δικιά σου επιτυχία δεν συνεπάγεται πως δική της αποτυχία. Αν θες να διατηρήσεις την φιλία σας, θα πρέπει να ανέχεσαι τον κομπασμό και την καυχησιολογία της. Έχε υπόψη, πως όταν τα πράγματα πάνε καλά για σένα, αλλά όχι και για εκείνην, θα απομακρυνθεί από μόνη της. Τα συγκεκριμένα άτομα δεν μπορούν να ανεχθούν την ανωτερότητα των άλλων, ούτε καν των φίλων τους.

Φίλη Νο3: Ο παρτάκιας

Ροκανίζει σιγά, σιγά την αυτοπεποίθησή σου. Ακούει αυτά που λες, μόνο για να έχει την χαρά να σου απαντήσει. Νομίζει πως όλο το σύμπαν γυρίζει γύρω απ’ την ίδια. Κάποιοι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πως μιλούν ασταμάτητα μόνο για τον εαυτό τους. Κάποιοι άλλοι το γνωρίζουν πολύ καλά, αλλά προτιμούν να συνεχίσουν, έχοντας δίπλα τους φίλους που ανέχονται αυτή την συμπεριφορά.

Αντιμετώπιση: μίλα της ανοιχτά. Ρώτησέ την:” Καταλαβαίνεις πως τον τελευταίο καιρό δεν προλαβαίνω να σου πω τι συμβαίνει στη ζωή μου; Όλο μιλάς για σένα. Αν δεν μπορείς να διαθέσεις λίγο χρόνο και σε εμένα, δεν νομίζω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε παρέα”. Αν δεν θέλεις να χάσεις την φιλία της, απόφυγε τα μακρινά ταξίδια μαζί της. Προτίμησε δραστηριότητες όπως το τένις, ή το σινεμά, στις οποίες δεν θα μπορεί να μιλήσει καθόλου.

By,

Φαίη Τσακάνη

Related posts

4 tips για ένα αξέχαστο Πρωτοχρονιάτικο σεξ!

editor

Έκανες σεξ; Σε προδίδουν αυτά τα σημάδια!

editor

Τρεις παράδοξες «παρενέργειες» του σεξ

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live