Gossipstory.gr
Ταξίδια

Νέα Υόρκη: Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ!

Το μεγάλο μήλο, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ…

Δε χρειάζονται και ιδιαίτερες συστάσεις για να καταλάβει κάποιος για ποια πόλη μιλάμε… Νέα Υόρκη. Το κέντρο του κόσμου! Όσες φορές και αν την έχετε δει σε τηλεοπτικές σειρές, ταινίες ή εκπομπές, πρέπει να σας πούμε ότι από κοντά είναι αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία που δεν μπορεί να περιγραφεί εύκολα με λέξεις.

ny (Custom)
Με το που φτάσετε δεν θα αργήσετε καθόλου να καταλάβετε ότι η μεγαλούπολη των ονείρων καλύπτει όλα τα γούστα, από τους λάτρεις του θεάματος στη Broadway str. έως τους αθλητικούς τύπους με τους αγώνες του nba, αλλά και τους φυσιολάτρες, με ένα από τα μεγαλύτερα τεχνητά πάρκα στον κόσμο, που δεν είναι άλλο από το central park. Περπατώντας στις λεωφόρους της θα νιώσετε σαν πρωταγωνιστές σε ταινίες της μεγάλης οθόνης. Ο ρυθμός της σε παρασύρει. Αν βρεθείς στην times square τα φώτα, οι πινακίδες νέων, οι διαφημίσεις και ο κόσμος σε ταξιδεύουν εκεί που ο χρόνος σταματά.

ny3 (Custom)
Αν είστε από τους τυχερούς που ετοιμάζεστε να την επισκεφθείτε, πάρτε μαζί σας αναπαυτικά παπούτσια για πολύ πολύ περπάτημα. Αν πάλι όχι, αφήστε τη φωνή της Alicia Keys να σας ταξιδέψει και ονειρευτείτε τη στιγμή που θα βρεθείτε ανάμεσα στους ουρανοξύστες του Manhattan… “new yooork… Concrete jungle were dreams are made of”…

Τι δεν πρέπει να χάσετε:

Empire state building (Custom)

– Φυσικά θα ανεβείτε στο Top of the Rock observation deck στο Rockfeller και στο Empire state building για να θαυμάσετε τη θέα, να καταλάβετε την ρυμοτομία της πόλης και να βγάλετε άπειρες φωτογραφίες. Η είσοδός τους περιλαμβάνεται στο city pass. Κατά τη γνώμη μου η θέα αξίζει περισσότερο στο Top of the rock, γιατί βλέπεις αφενός το Empire state (εντυπωσιακό τη νύχτα με τα φώτα) και αφετέρου το central park (φαίνεται καλύτερα τη μέρα). Επίσης σου δίνει τη δυνατότητα να βγάλεις φωτογραφίες στις οποίες είσαι και εσύ μέσα χωρίς να φαίνονται τα προστατευτικά κάγκελα (βγάζεις πιο όμορφες φωτογραφίες!). Στο Empire state πετύχαμε τη μεγαλύτερη ουρά από όλα, ωστόσο αξίζει να πας γενικά και στα δύο.

Central-Park (Custom)
– ΠΑΡΚΑ: Central park: Τεράστιο! Μην έχετε τη ψευδαίσθηση πως μπορείτε να το δείτε όλο με μία φορά. Αξίζει να επισκεφθείτε τις λίμνες του (όλες τεχνητές!), το Balbedere κάστρο και να θαυμάσετε τα σκιουράκια που κυκλοφορούν παντού ανενόχλητα! Άνοιξη, καλοκαίρι και φθινόπωρο τα χρώματα των δέντρων είναι πανέμορφα. Αν όμως επισκεφτείτε την πόλη το χειμώνα θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε πατινάζ στο παγοδρόμιο! Battery park: Αξίζει να επισκεφθείτε το μνημείο για τα θύματα του πολέμου και να θαυμάσετε τη θέα με το άγαλμα της ελευθερίας.

Grand_Central (Custom)
– Να επισκεφτείτε το σταθμό των τρένων Grand central, ο οποίος απέξω φαίνεται τουλάχιστον αδιάφορος αλλά μέσα είναι πραγματικά εκπληκτικός!

Helicopter ny (Custom)

– Βόλτα με ελικόπτερο: Αν και τσουχτερή για την τσέπη όλων, εμείς πληρώσαμε 150/άτομο τα 20 λεπτά πτήσης, αξίζει τον κόπο! Η αίσθηση είναι μοναδική, τουλάχιστον για όσους δεν έχουν ξαναπετάξει, η θέα σου κόβει την ανάσα και πραγματικά καταλαβαίνεις πολύ καλά τη ρυμοτομία της πόλης. Υπάρχουν 5 περίπου διαφορετικές διαδρομές να διαλέξετε ανάλογα με τα γούστα σας. Τα ελικόπτερα συνήθως ξεκινούν από τον νοτιότερο τμήμα του Manhattan κοντά στο Battery park.

new-york (Custom)

– Times square & Broadway: Θα περάσετε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στη Νέα Υόρκη από την Times square είτε για να θαυμάσετε τα φώτα, είτε για να κλείσετε εισιτήρια για κάποιο μιούζικαλ ή γιατί απλά είναι στο δρόμο σας! Βρίσκεται στο σημείο που συναντιέται η Broadway με την 7η λεωφόρο και αξίζει να την περπατήσετε βράδυ! Κάθε μεσημέρι 3-8 περίπου ανοίγουν τα εκδοτήρια για τα εισιτήρια των μιούζικαλ που δεν έχουν πουληθεί. Αφορά κυρίως εισιτήρια των πρώτων 5-10 σειρών, που πωλούνται στη μισή τιμή. Για πιο φθηνά εισιτήρια ψάξτε μέσω Internet ή κατευθείαν στο θέατρο που παίζεται η παράσταση που σας ενδιαφέρει. Από παραστάσεις αξίζουν πολύ το φάντασμα της όπερας, Jersey boys και Mamma mia.

nba (Custom)

– ΝΒΑ: Δεν πρόκειται για έναν απλό αγώνα μπάσκετ αλλά για show! Τα γήπεδα είναι πεντακάθαρα, με άνετα καθίσματα και τουαλέτες που ντρέπεσαι να μπεις! Σερβίρουν ένα σωρό διαφορετικά φαγητά και σνακ (τσιμπημένα σε τιμές αλλά πολύ νόστιμα). Κλείνετε τα εισιτήρια μέσω Internet.

ny2 (Custom)

– Βόλτα με το καραβάκι στο άγαλμα της ελευθερίας, Ellis Island: Ντυθείτε καλά αν είναι χειμώνας γιατί η διαδρομή αξίζει να είναι στο ανοιχτό τμήμα του πλοίου. Στο νησάκι που είναι το άγαλμα της ελευθερίας μπορείτε να κατέβετε για βόλτα και φωτογραφίες, όμως μην απογοητευτείτε αν δεν μπορέσετε να ανεβείτε στο άγαλμα. Το παρατηρητήριο τα τελευταία χρόνια ανοίγει σπάνια, κυρίως λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων. Στο Ellis Island υπάρχει το μουσείο των μεταναστών, το οποίο εμείς δυστυχώς δεν προλάβαμε να επισκεφτούμε αλλά όσοι έχουν πάει μας έχουν πει πως είναι πολύ συγκινητική εμπειρία.

 Μουσεία:

Metropolitan (Custom)

– Metropolitan: Έχει ψηφιστεί ως ένα από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου και σίγουρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα. Έχει τεράστιο αριθμό εκθεμάτων και αν θες να τα μελετήσεις διεξοδικά θες μέρες. Κατά τη γνώμη μου ήταν πολύ «βαρύ» αλλά δεν γίνεται να πας Νέα Υόρκη χωρίς να το επισκεφτείς!

MoMA (Custom)

– Museum of Modern Art: Το καλύτερο μουσείο κατά τη γνώμη μου. Πολύ ευχάριστο, με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών και ωραία ατμόσφαιρα. Βασική προϋπόθεση για να σ’ αρέσει: να είσαι fan της μοντέρνας τέχνης! (Για να χαζέψετε, να πάρετε δωράκια σε φίλους και να δείτε έξυπνα gadgets επισκεφτείτε τα 2 μαγαζάκια του MoMA).

Guggenheim (Custom)
– Guggenheim: Eμείς δυστυχώς δεν προλάβαμε να το επισκεφτούμε αλλά μας έχουν πει πως εξαρτάται και από το ποια έκθεση θα πετύχεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κτήριο εξωτερικά είναι πολύ εντυπωσιακό.

Museum of Natural History (Custom)
– Museum of Natural History: Λίγο παιδικό αλλά αν σ’ αρέσουν τα ζώα θα ξετρελαθείς! Αξίζουν τα εκθέματα με τους δεινοσαύρους.

 

Special Tip: Αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε αρκετά μουσεία, αξίζει να αγοράσετε το city pass. Περιλαμβάνει όλα τα μουσεία μαζί με διάφορα άλλα κτήρια που θα επισκεφτείτε για να θαυμάσετε τη θέα της πόλης και ουσιαστικά παρέχει μία έκπτωση περίπου 30 ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις γλυτώνεις και το περίμενε στις ουρές! Το πληρώνετε μέσω internet και σας το δίνουν στο πρώτο μουσείο που θα επισκεφτείτε, αρκεί να έχετε μαζί το αποδεικτικό της αγοράς.

Φαγητό και Διασκέδαση

Halal guys (Custom)

Halal guys (street food): Γενικά η Νέα Υόρκη χωρίς φαγητό από καντίνα δε λέει. Αυτοί είναι οι πιο γνωστοί, έχουν τρελή κατανάλωση και πολύ καλή ποιότητα! Θα τους βρείτε σε πολλά σημεία στο κέντρο, το πιο γνωστό είναι δίπλα στο ξενοδοχείο Hilton στην 6η λεωφόρο. Σερβίρουν κομματάκια κοτόπουλου (σαν γύρο) και κάποιο άλλο κρεατικό (δε θυμάμαι τι γιατί δεν το δοκίμασα) μαζί με ρύζι, πιτάκια και σαλάτα μαρούλι, είτε στη μορφή πίτας είτε σε πιατάκι. Προσφέρουν μαζί δυο διαφορετικές sauce, μία με γιαούρτι και μία κόκκινη πολύ (ΠΟΛΥ) πικάντικη. Μην σας τρομάξει η ουρά αναμονής, εξυπηρετούν ανέλπιστα γρήγορα. Δεν δέχονται πιστωτικές. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ: Το μοτο τους είναι We are different. Μόνο αυτοί είναι οι αυθεντικοί και αξίζει πραγματικά να τους δοκιμάσετε.

Magnolia bakery (Custom)

Magnolia bakery: Αν αγαπάτε τα cupcakes ΠΡΕΠΕΙ να τα επισκεφτείτε. Υπάρχουν σε όλο το κέντρο και μπορείτε να βρείτε διάφορα γλυκά, πίτες, κέικ και καφέδες. Δοκιμάστε το Red velvet cake!

Le pain quotidien (Custom)

Le pain quotidien: Γαλλική αλυσίδα φούρνων και πολύ καλή επιλογή για πρωινό. Θα τα βρείτε επίσης σε πολλά σημεία στο κέντρο.

MAX BRENNER (Custom)

– ΔΕΝ θα φύγετε από τη Νέα Υόρκη αν δεν επισκεφτείτε το MAX BRENNER, για να δοκιμάσετε φοντύ σοοκολάτας, σοκολάτα ρόφημα με τραγανές «ελίτσες» σοκολάτας γεμιστές με γκοφρετομπισκότο ( ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!) ή ο,τιδήποτε σοκολατένιο. Το μαγαζί αυτό είναι εμπειρία γεύσης αν αγαπάτε τη σοκολάτα!

BALTHAZAR (Custom)

– Ένα πολύ ωραίο για brunch ή lunch είναι το BALTHAZAR στο soho. Πολύ ωραία αυγά, θαλασσινά, κρέας και cocktail. Καλό είναι να κάνετε κράτηση γιατί γίνεται χαμός.

L’ESQUINA (Custom)

– Για μεξικάνικο πολύ καλή επιλογή είναι το L’ESQUINA. Πολύ καλό φαγητό, cocktail και όμορφη διακόσμηση.

GUY & GALLARD (Custom)

– Για sandwich, σαλάτες και γρήγορο lunch να πάτε στο GUY & GALLARD (είναι αλυσίδα οπότε δείτε στο internet ποιο σας βολεύει).

BOOM BOOM (Custom)

Εμείς δυστυχώς φάγαμε πόρτα αλλά αν θέλετε να πάτε κάπου για ποτό με ωραία θέα επισκεφτείτε το BOOM BOOM στο meat packing district. Όσο νωρίτερα πάτε (απογευματινές ώρες πχ 6-7) και όσο καλύτερα ντυθείτε (όχι starακια και τζιν όπως εμείς…) τόσο περισσότερες ελπίδες έχετε να μπείτε. Η θέα θα σας ανταμείψει! (848 Washington St, NY10014, μέσα στο Standard Hotel)

shake shack (Custom)

– Εννοείται πως θα φάτε burger και εννοείται πως θα πάτε στο shake shack. Οι περισσότεροι λένε πως είναι το καλύτερο στην πόλη, αν και μερικοί το θεωρούν πολύ αλμυρό! Θα βρείτε σε πολλά σημεία, όμως το καλύτερο ειδικά αν έχει καλό καιρό είναι στην πλατεία απέναντι από το κτήριο Flat iron.

crystal restaurant (Custom)
– Πολύ καλή επιλογή για brunch είναι το γυάλινο εστιατόριο που βρίσκεται στη λίμνη στο central park.

Oyster bar (Custom)
– Ωραίο για lunch είναι το Oyster bar μέσα στο Grand central. Πολύ ωραίοι αστακοί και καραβίδες. Δε χρειάζεται κράτηση.
POCHA 32 (Custom)
Προτείνω ανεπιφύλακτα να πάτε στο κορεάτικο εστιατόριο POCHA 32. Η διακόσμηση είναι πολύ Underground και το φαγητό τα σπάει! ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ το KALBISAL BBQ: είναι μοσχάρι φιλέτο που ψήνεται ακόμα όταν στο σερβίρουν και αν θες το αφήνεις να ψηθεί επιπλέον. Στην αρχή παραγγείλαμε 1 και καταλήξαμε με 2 ακόμα… Είναι πεντανόστιμο. Να πάρετε επίσης Cocktail soju, το φέρνουν μέσα σε καρπούζι και σερβίρεστε μόνοι σας, καθώς επίσης και κάποια από τις casseroles. Ρωτήστε γιατί κάποιες είναι ΠΟΛΥ καυτερές. SOS: Καλό είναι να κάνετε κάποια κράτηση, διαφορετικά όταν πάτε αφήνετε όνομα, περιμένετε στην ουρά και όταν αδειάζει κάποιο τραπέζι μέσα, σιγά σιγά μπαίνουν παρέες. Μέσος όρος αναμονής 45 λεπτά!

Chelsea market (Custom)

Πολύ καλές επιλογές για φαγητό κοντά στο meat packing district θα βρείτε στο Chelsea market. Εμείς δοκιμάσαμε αστακούς και μακαρονάδα από το ιταλικό. Όλα βρίσκονται στο ισόγειο. Έχει επίσης πολύ ωραία μαγαζάκια για χάζεμα και αναμνηστικά δωράκια.

Spice market (Custom)

Πολύ καλό εστιατόριο κοντά στο meat packing με πολύ ωραίο φαγητό, ποτά και τέλεια ατμόσφαιρα είναι το Spice market. Προτιμήστε τα θαλασσινά!

PIO PIO (Custom)

– Αν σας αρέσει να δοκιμάζετε περίεργα φαγητά από διαφορετικές κουζίνες ΑΞΙΖΕΙ να πάτε στο περουβιανό εστιατόριο PIO PIO. Βρίσκεται στη περιοχή Hell’s Kichen στη 10η λεωφόρο. Δοκιμάστε το σεβίτσε (ωμά θαλασσινά και ψάρι μέσα σε χυμό από λάιμ – είναι πολύ καλύτερο απ’ ότι ακούγεται). Αν είστε πιο συντηρητικοί στα γούστα, έχει πολύ καλές μακαρονάδες (πχ tallarines saltados) και κλασικά νόστιμα πιάτα με κοτόπουλο (Juanita’s chicken) και τηγανιτές πατάτες. Ο χώρος και η εξυπηρέτηση είναι απλά απίθανη! Η κράτηση είναι απαραίτητη αν πάτε ώρες αιχμής!

Peter Luger Steak House (Custom)

Για να φάτε καλή μπριζόλα και να αδειάσετε λίγο το πορτοφόλι σας να πάτε στο Peter Luger Steak House στο Brooklyn. Κάντε κράτηση!

starbucks (Custom)

Μη λυπηθείτε τα Starbucks, είναι πολύ φθηνά σε αντίθεση με την Ελλάδα και υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ. Πάρτε καφεδάκι στο χέρι και αρχίστε τις βόλτες!

STIX (Custom)

Πολύ καλό καφέ θα βρείτε επίσης στα Boushon Bakery αλλά και στο STIX, όπου πέρα από Έλληνες θα βρείτε και freddo cappuccino.

BUDAKKAN (Custom)

Πολύ καλή επιλογή για βραδινό και ποτό είναι το BUDAKKAN στο Chelsea.

www.ilcantinori.com: Ιστορικό Ιταλικό εστιατόριο, το οποίο γνωρίζεις ήδη αν έχεις δει το Sex and the City και συγκεκριμένα το επεισόδιο των γενεθλίων της Carrie.

www.lecirque.com: Διάσημο κυριλέ εστιατόριο το οποίο θέλει κράτηση, αλλά από ότι μας είπε μια φίλη μας που ζούσε εκεί, αξίζει!

www.benihana.com: Πιο casual κατάσταση σε πολύ καλές τιμές, αλλά super εμπειρία (τουλάχιστον αυτές ήταν οι δικές μας εντυπώσεις). Οι chef μαγειρεύουν σε μεγάλες εστίες μαγειρικής μπροστά σου, κάνοντας διάφορα κολπάκια. Στυλ κουζίνας: κινέζικο. Καλό είναι να κάνετε κράτηση.

www.parkermeridien.com: Η Oprah Winfrey το ανέδειξε ως ένα από τα 10 καλύτερα μέρη στην Αμερική για να φας Βurger. Αν θέλετε λοιπόν να κάνετε ένα γρήγορο διάλειμμα από shopping, στο superlux Parker Meridien, πίσω από τη reception υπάρχει ένα πολύ μικρό, αλλά λατρεμένο από ηθοποιούς και celebrities χαμπουργκεράδικο.

http://macchiatocafe.com: Εδώ παίρναμε κάθε μέρα πρωινό και εγώ προσωπικά λάτρεψα το ψημένο bagel με τυρί και την πάνλεπτη ομελέτα. Αν δείτε ουρά από στελέχη και νεοϋορκέζες Businesswomen με ψιλοτάκουνα μην “κολώσετε”. Οι ιταλιάνοι που έχουν το καφέ είναι απίστευτα εξυπηρετικοί και γρήγοροι. Δοκιμάστε και τα τέλεια muffins!

Στο διάσημο Smith & Wollenksy θα φάτε το καλύτερο steak, αλλά δεν είναι φτηνό. Τηλ/Οδός: 49th Street & 3rd Avenue, New York, NY 10022, (212) 753-1530.

Μην παραλείψετε να φάτε pretzel ζεστό και hot dog από τα κιόσκια στο δρόμο, τα οποία τα έχουν περισσότερο Έλληνες. Προσέξτε ότι στις τέντες πάνω από τα κιόσκια τους υπάρχει το λογότυπο “NIKAS” Ω ΝΑΙ!

Άλλες προτάσεις για φαγητό από φίλους μου:
Για brunch: 1) SUPPER – 4777600,2nd STR. BET A-B

2) BLUE RIBBON – 212-337-0404 Δε δέχονται κρατήσεις. Πρέπει να πάτε εκεί και να περιμένετε αλλά αξίζει τον κόπο.

3) EXTRA VIRGIN – 212-691-4512

4) THE SPOTTED PIG-212-620-0393

5) CAFE INO 212-989-5759. Πολύ μικρό για γρήγορο καφέ!

Γαλλικό Εστιατόριο LE BATEAU IVRE – 212-583-0579

Ιταλικό: 1) AROMA – 212-375-0100

2) VIA DELLA PACE – 212-253-5803

Steak House DEL FRISCO’S – 212-575-5129

SUSHI SUSHI YASUDA – 212-972-1001

MEXICAN SON CUBANO – 212-366-16409 για βράδυ.

Γενικά: 1) BUDDHA BAR – 212-647-7314

2) SUBA – 212-982-5714. Aν κλείσετε για Παρασκευή έχει κάτω πολύ μικρό μπαράκι με Latin μουσική.

3) LE COLONIAL (Βιετναμέζικο) – 212-752-0808

4) CONNOLLY’S (έχει καλό burger – είναι αλυσίδα) – 212-692-9342 5)

5) FRIEND OF A FARMER – 212-477-2188. Είναι πολύ ωραία για μεσημέρι.

Γενικά τα καλά εστιατόρια είναι άπειρα. Συμβουλή μου πριν το ταξίδι να κάνετε μια διάσκεψη και να αποφασίσετε με βάση κριτικές-τύπος κουζίνας-τοποθεσία ποια σας βολεύουν, για να κάνετε πλάνο όσον αφορά τις βόλτες σας και τις κρατήσεις!

 Διασκέδαση

meat packing district (Custom)

Όσον αφορά τη νυχτερινή ζωή καλές επιλογές για barακια θα βρείτε στη meat packing district, ενώ για pub προτιμήστε τη blicker street.

metro ny (Custom)
MΕΤΡΟ: Επειδή γενικά θα χρησιμοποιείτε καθημερινά το Mετρό, καλό είναι να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να καταλάβετε πώς λειτουργεί. Καταρχήν, επιβάλλεται να βγάλετε την εβδομαδιαία κάρτα μετακινήσεων για να μην ταλαιπωρήστε να βγάζετε συνέχεια εισιτήρια και φυσικά επειδή συμφέρει. Για να επιλέγετε κάθε φορά την κατεύθυνση που θέλετε να πηγαίνει ο συρμός σας, αρκεί να συγκρίνετε αν το σημείο που βρίσκεστε βρίσκεται βορειότερα ή νοτιότερα του σημείου που θέλετε να πάτε. Αν κατευθύνεστε βόρεια επιλέγετε uptown ενώ αν κατευθύνεστε νότια downtown.

Προσοχή γιατί δεν κατευθύνονται όλες οι γραμμές βόρεια ή νότια αλλά κάποιες πάνε Bronx, Queens ή Brooklyn, όμως αρκεί να καταλάβετε την νοοτροπία του και να γνωρίζετε στο χάρτη που βρίσκεται η κάθε περιοχή (για να ξέρετε τον προορισμό σας). Επίσης προσοχή, κάποιες γραμμές δεν σταματούν από όλες τις στάσεις που φαίνεται να περιλαμβάνει η γραμμή, αλλά τις προσπερνούν. Ελέγχουμε κάθε φορά αν στη στάση που θέλουμε να σταματήσουμε κάνει στάση ο συρμός που θα επιβιβαστούμε (αν κάνει θα αναγράφεται το γράμμα της γραμμής δίπλα στη στάση). Πολύ χρήσιμη είναι και η εφαρμογή NYC Subway για smartphones, η οποία δείχνει το χάρτη του metro που μπορείς να τον μεγεθύνεις όσο χρειάζεσαι για να κάνεις τους ελέγχους σου κάθε φορά. Από τι στιγμή που θα την κατεβάσετε στο κινητό δεν χρειάζεται internet για τη χρήση της.

Της Μαριάννας Παπαϊωάννου

Related posts

Γιατί να επισκεφτείς τα Bora Bora;

supervisor

«Danilia, ένα Κερκυραϊκό χωριό «για τα μάτια σας μόνο»

Αναστάσης Δαφνής

Ολοκλήρωση εργασιών ανακαίνισης του ξενοδοχείου Chios Chandris

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live