Backstage24.gr
Σχέσεις & Σεξ

4+1 που θα αλλάξουν στην σχέση σου μετά από μια απιστία!

Όταν σε ένα ζευγάρι ο ένας αντιλαμβάνεται την απιστία του άλλου τότε αρχίζει να συνειδητοποιεί τη φθίνουσα πορεία που έχει πάρει η σχέση, την αποξένωση με το σύντροφό του αλλά και την συναισθηματική απόσταση που μπορεί να έχει υπάρξει μεταξύ τους.

Έρευνες δείχνουν ότι οι δείκτες απιστίας αγγίζουν το 60-70%(!), ενώ σε ό,τι αφορά το στερεότυπο που θέλει τους άνδρες να είναι αυτοί που απατούν σχεδόν πάντα δεν φαίνεται να ισχύει.

Μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Indiana έδειξε ότι οι γυναίκες μπορεί να απατήσουν εξίσου συχνά με τους άνδρες, αλλά οι λόγοι που θα ωθήσουν τον καθένα στην απιστία διαφέρουν.

Δες εδώ τα 5 πράγματα που άλλαξαν μετά από ένα περιστατικό απιστίας:

 Έλλειψη εμπιστοσύνης
Φυσικά μετά από την απιστία μπορείς να φανταστείς ότι το «θύμα» δεν εμπιστεύεται το σύντροφο του, σε διάφορους τομείς της ζωής τους· ερωτικά, συναισθηματικά, σε ζητήματα καθημερινότητας.

Αλλαγή εστίασης των ενδιαφερόντων
Η απιστία προκαλεί άγχος και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμη και σε κατάθληψη, αν ο άλλος είναι πολύ ευαίσθητος. Όπως μπορείς να σκεφτείς, πολλές φορές δεν υπάρχει διάθεση για επαγγελματική και κοινωνική ζωή. Η αναθεώρηση των προτεραιοτήτων και η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών είναι στην περίπτωση αυτή το πρώτο βήμα για την ανάκαμψη. Για ορισμένα ζευγάρια, η απιστία είναι η αφορμή να συνειδητοποιήσουν ότι ο χωρισμός είναι η ευκαιρία να διεκδικήσουν αυτό που πραγματικά θέλουν, μιας και συνειδητοποίησαν ότι είχαν μείνει σε μία “στάσιμη” σχέση.

Αλλαγές στη λίμπιντο
Αυτό που δεν πρέπει να σε παραξενέψει είναι το γεγονός ότι η απιστία μπορεί να δυσκολέψει ή και να καταστρέψει εντελώς τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού. Δεν αποκλείεται βέβαια το αίσθημα της «απειλής» να τονώσει το ερωτικό ενδιαφέρον και να ανανεώσει το σεξουαλικό παιχνίδι ανάμεσα στους δύο συντρόφους.

Λιγότερη (ή και περισσότερη) αυτοπεποίθηση
Όπως ξέρεις ένας από τους λόγους που ωθεί αρκετούς στην απιστία είναι το αίσθημα ότι δεν λαμβάνουν αρκετή προσοχή ή αγάπη στη σχέση και βρίσκοντας κάποιον άλλο τονώνουν την αυτοπεποίθηση τους. Από την άλλη, όπως είναι λογικό, το «θύμα» της απιστίας μπορεί να βιώσει κρίση αυτοεκτίμησης.

Πιο ισχυρός δεσμός
Τέλος, το τελευταίο που πρέπει να σου πούμε είναι ότι η απιστία δοκιμάζει ακόμη και τις πιο δυνατές σχέσεις και δεν σημαίνει πάντα το τέλος. Λειτουργεί κάποιες φορές σαν ένα τεστ στο οποίο το ζευγάρι τα καταφέρνει, αφού και οι δύο αποφασίζουν να το θεωρήσουν ως μια στιγμή αδυναμίας και δεν θέλουν να χωρίσουν.

Πηγή: missbloom.gr

Related posts

4 σημαντικά μαθήματα που παίρνεις από μια αποτυχημένη σχέση

Αναστάσης Δαφνής

9 tips για τις πρώτες σας ζευγαροδιακοπές

Αναστάσης Δαφνής

Αιμορραγία μετά το σεξ: Για ποιο λόγο συμβαίνει;

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live