Backstage24.gr
Κοινωνία

5 ημέρες, 1 μοναδική επιχειρηματική εμπειρία για τους νέους της Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Coca-Cola!

Η Σχολή Επιχειρηματικότητας έκανε φέτος, για πρώτη φορά, στάση και στη Θεσσαλονίκη, σχεδόν ένα μήνα μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της Αθήνας, με τη φετινή θεματική «Exporting Greece & Agriculture» να επικεντρώνεται σε δύο πολύ σημαντικούς και ελπιδοφόρους τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Και στις δύο πόλεις, η Σχολή ταξίδεψε με την υποστήριξη του Ιδρύματος της  Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation), με στόχο να δώσει έμπνευση σε περισσότερους νέους να συνεχίσουν τη δυναμική τους προσπάθεια, αλλά και εκείνα τα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε μια σύγχρονη επιχειρηματική πραγματικότητα.

Γιατί, οι σημερινοί νέοι διαθέτουν εκείνο το ταλέντο και τη δημιουργικότητα που χρειάζεται η χώρα μας για να μπει σε μία νέα εποχή ανάπτυξης και καινοτομίας.

Για 5 ημέρες λοιπόν, 100  νέοι επίδοξοι επιχειρηματίες ηλικίας 18-35 ετών, είχαν τη δυνατότητα να δουλέψουν σε δεκαμελείς ομάδες με σκοπό να εξελίξουν και να αναδείξουν μία επιχειρηματική ιδέα, προκειμένου να την παρουσιάσουν την τελευταία ημέρα μπροστά στην κριτική επιτροπή και να αναδειχθεί η ομάδα τους ο μεγάλος νικητής.

Σε αυτό το απαιτητικό εγχείρημα δεν ήταν μόνοι τους! Τα μέλη των ομάδων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να συμβουλευτούν ορισμένους από τους πιο ταλαντούχους και επιτυχημένους επιχειρηματίες της ελληνικής αγοράς προκειμένου να αντλήσουν έμπνευση για τα δικά τους επιχειρηματικά σχέδια!

Για τον ίδιο λόγο, οι συμμετέχοντες της Σχολής Επιχειρηματικότητας επισκέφθηκαν την Αμερικανική Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Αγροδιατροφικής Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας. Εκεί, επαγγελματίες από το χώρο της γεωργίας, της επιστήμης και της βιομηχανίας τροφίμων μοιράστηκαν μαζί τους γνώσεις και εμπειρίες, αποδεικνύοντας τους πως τομείς, όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία και ο αγροτουρισμός αποτελούν βιώσιμες λύσεις για τους νέους.

Στο τέλος της εβδομάδας, νικητές αναδείχθηκαν τα μέλη της ομάδας Discus με την ιδέα «grabEat», μια διαδικτυακή πλατφόρμα που σκοπό έχει να περιορίσει την σπατάλη των τροφίμων στα εστιατόρια.   H Coca-Cola εξασφάλισε μια θέση για όλα τα μέλη της νικήτριας ομάδας στο πρόγραμμα VentureGarden, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και mentoring στην επιχειρηματικότητα, διάρκειας 14 μηνών.

Παράλληλα, και οι τρεις πρώτες ομάδες κέρδισαν 6μηνη συνδρομή σε διεθνή οικονομικά περιοδικά, για να βρίσκονται πάντα μέσα στις εξελίξεις.

Και επειδή η ανταπόκριση των νέων στην επίσκεψη στην Αμερικανική Γεωργική Σχολήήταν πολύ μεγάλη, η Coca-Cola θα δώσει την ευκαιρία σε 6 τυχερούς να παρακολουθήσουν ένα βιωματικό σεμινάριο της επιλογής τους – όπως γαλακτοκομία, μελισσοκομία, αμπελουργία κ.α., ώστε να μάθουν ακόμη περισσότερα για τους συγκεκριμένους κλάδους και τις δυνατότητες τους.

Το πραγματικό έπαθλο, ωστόσο, για όλους τους συμμετέχοντες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ήταν το γεγονός πως η Σχολή Επιχειρηματικότητας τους έδωσε την ευκαιρία να εξελιχθούν, να βιώσουν νέες εμπειρίες και να συνειδητοποιήσουν πως έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις ιδέες του πραγματικότητα.

Αυτοπεποίθηση, θέληση, τους κατάλληλους συνεργάτες και σκληρή δουλειά είναι εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται ένας νέος επίδοξος επιχειρηματίας για να ξεκινήσει το επιχειρηματικό ταξίδι των ονείρων του!

Η Σχολή Επιχειρηματικότητας διοργανώθηκε από τη διεθνή μη κερδοσκοπική οργάνωσηThinkYoung στην Αθήνα από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου και στη Θεσσαλονίκη από τις 7 έως τις 11 Νοεμβρίου με την υποστήριξη του Ιδρύματος της CocaCola (The CocaColaFoundation) και της CocaCola στην Ελλάδα.

1 4 5 6 7

2 3

Related posts

Παραολυμπιακοί 2016: Μάρσια Μάρσαλ, η λαμπαδηδρόμος που δεν πτοήθηκε – (video)

Αναστάσης Δαφνής

Kλειστοί οι σταθμοί του μετρό Πανόρμου και Συγγρού-Φιξ το Σαββατοκύριακο

Αναστάσης Δαφνής

ΣΟΚ! Το πρωινό: Συγκλονιστική περιγραφή κατοίκου της Μάνδρας Αττικής!

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live