Backstage24.gr
Γεύσεις

Αφράτη ζαμπονοτυρόπιτα

Ότι καλύτερο για να το μοιραστείς στο τραπέζι με την παρέα σου!

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρουστας ((450 γρ)
  • 200 γρ ζαμπόν καπνιστό
  • 250 γρ τριμμένη γραβιέρα ή πεκορινο
  • 250 γρ γκουντα τριμμένο
  • 200 γρ φέτα τριμμένη
  • 500 γρ γάλα
  • 3 αυγά
  • λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο ανακατεύουμε τα τυριά και το ζαμπόν. Λαδωνουμε ένα τσε ρκι με αποσπώμενο πάτο και στρωνουμε δύο φύλλα ελαφρά τσαλακωμενα. Έπειτα στρωνουμε ένα φύλλο, το ραντιζουμε με λάδι και πασπαλιζουμε με λίγο από το μείγμα τυριών και ζαμπόν. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 7 φύλλα. Τυλιγουμε σε ρόλο και το χωριζουμε σε 8 ίσα κομμάτια. Τοποθετούμε τα κομμάτια στο τσέρκι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχυνουμε την πίτα. Πατάμε λίγο με τα χέρια να βραχει καλά και την αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά να απορροφήσει τα αυγά με το γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

Πηγή:cookpad

Related posts

Απόλαυση! Συγκλονιστική σοκολατόπιτα με φουντούκια!

Αναστάσης Δαφνής

Λαζάνια με τυριά και λαχανικά

supervisor

Κοτόπιτα με μπεσαμέλ

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου