Backstage24.gr
Γεύσεις

Ανάποδο κέικ ανανά

Για παιχνιδιάρικα μυαλά…

Υλικά:

  • 50 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 7 φέτες ανανά σε σιρόπι, στραγγισμένες
  • λίγο σιρόπι ανανά
  • κερασάκια γλασέ για το γαρνίρισμα

Για το κέικ

  • 100 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ βανίλια
  • 2 αβγά

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Xτυπάμε το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη, μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.

Απλώνουμε το μείγμα σε μια στρόγγυλη φόρμα κέικ 20-21 εκ.

Από πάνω στρώνουμε τις φέτες ανανά και τοποθετούμε τα κεράσια στο κέντρο των δαχτυλιδιών που σχηματίζουν οι ανανάδες.

Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και τα αβγά και 2 κ.σ. σιρόπι ανανά.

Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μαλακώσει και να ομογενοποιηθεί πλήρως.

Με ένα κουτάλι τοποθετούμε το μείγμα του κεικ πάνω από τις φέτες ανανά και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

Ψήνουμε για 35 λεπτά.

Αφού ψηθεί το κεικ, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.

Σερβίρουμε με συνοδεία παγωτού.

Related posts

Φακές με καραμελωμένα κρεμμύδια

supervisor

Κιμαδοπιτάκια

editor

Χαλβάς φούρνου με πορτοκάλι

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live