Υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων ο Clooney, κατά οι Βρετανοί

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Celebrities

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Ο George Clooney στην berlinale

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί σήμερα από τον βρετανικό τύπο για την δήλωση του ηθοποιού George Clooney περί της επιστροφής των μαρμάρων από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα.

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο, όπου ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στην Berlinale για την προώθησης της ταινίας The Movement Men και μεταξύ άλλων μίλησε για το αίτημα της επιστροφής των εθνικών μας γλυπτών.
Σε ερώτηση αν οφείλει η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά τα μνημεία, ο Clooney απάντησε: «Πιστεύω πως θα ήταν αρκετά δίκαιο για την Βρετανία να τα επιστρέψει. Δεν γνωρίζω ακριβώς πως μπορούσα εγώ, υποθετικά, να τα ζητήσω. Απλώς πιστεύω ως η Ελλάδα έχει επιχειρήματα ώστε να στηρίξει αυτή την κίνηση. Άλλωστε υπάρχουν αρκετά μνημεία και έργα τέχνης που βρίσκονται σε πολύ μακρινά μέρη, λόγω αιτιών πολέμου και όλα αυτά πιστεύω πως οφείλουν να επιστρέφονται εκεί όπου ανήκουν.»

Όπως δηλώνουν στην Βρετανία, η επιστροφή δεν είναι εφικτή, καθώς υπάρχει νόμος που εμποδίζει αυτή την κίνηση και άρα ο Clooney δεν είναι ενήμερος για την νομοθεσία.

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr: