Backstage24.gr
Γεύσεις

Απολαυστική μπουγάτσα με κρέμα

Θα σας τρέχουν τα σάλια!

Υλικά

Για την κρέμα

  • 750 γρ. γάλα
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 75 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 45 γρ. βούτυρο παγωμένο
  • 3 κρόκους από μεσαία αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το φύλλο αέρος

  • 450 γρ. αλεύρι σκληρό τύπου Αμερικής
  • 10 γρ. αλάτι
  • 220 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

Εκτέλεση

Για την κρέμα

  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει το γάλα μία βράση.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι, το παγωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Βάζουμε τους κρόκους, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά. Φροντίζουμε η μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει κρούστα όση ώρα κρυώνει.

Για το φύλλο αέρος

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το νερό και 50 γρ. από το λιωμένο βούτυρο.
  • Χτυπάμε με το φτερό για 5-7 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη.
  • Αφαιρούμε από τον κάδο, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε 4 κομμάτια. Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε επιπλέον 20 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.
  • Παίρνουμε τις δύο μπάλες ζύμης και τις ανοίγουμε σε μικρά δισκάκια. Τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι, καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστούν.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Αλείφουμε τον πάγκο εργασίας μας με λιωμένο βούτυρο και τοποθετούμε το ένα ζυμάρι. Ανοίγουμε απαλά περιμετρικά με έναν πλάστη.
  • Στη συνέχεια απλώνουμε προσεκτικά την περιφέρεια της ζύμης με τα χέρια μας τραβώντας τις άκρες της ζύμης.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχουμε ένα πολύ λεπτό φύλλο.
  • Απλώνουμε το ¼ από το βούτυρο και κόβουμε λωρίδες περιμετρικά του φύλλου για να σχηματίσουμε ένα παραλληλόγραμμο. Βάζουμε τις λωρίδες στο κέντρο του φύλλου.
  • Βάζουμε τη μισή γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε σαν φάκελο. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Ανοίγουμε τη δεύτερη ζύμη με τον ίδιο τρόπο και απλώνουμε το ¼ από το λιωμένο βούτυρο.
  • Βάζουμε τη μπουγάτσα στο κέντρο του φύλλου με την ένωση προς τα κάτω. Περνάμε απαλά με τον πλάστη και τυλίγουμε το εξωτερικό φύλλο σαν φάκελο.
  • Μεταφέρουμε τη μπουγάτσα, με την ένωση προς τα κάτω, σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
  • Ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία και για τα άλλα δύο ζυμάρια. Μπορούμε να ψήσουμε και τη δεύτερη μπουγάτσα ή να την βάλουμε στην κατάψυξη.

 

Για το σερβίρισμα

  • Κόβουμε τη μπουγάτσα σε μικρά κομμάτια, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κανέλα και σερβίρουμε.

 

Πηγή: akispetretzikis.com

 

Related posts

Μπισκότα βρώμης με σοκολάτα

paraskevi.eustathiou

Μπριάμ με φέτα και τραγανές κοτομπουκιές

supervisor

Ρολάκια κοτόπουλου με αρωματικά και πέννες με πέστο ανθότυρου

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου