Απολαυστική μπουγάτσα με κρέμα

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Θα σας τρέχουν τα σάλια!

Υλικά

Για την κρέμα

  • 750 γρ. γάλα
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 75 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 45 γρ. βούτυρο παγωμένο
  • 3 κρόκους από μεσαία αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το φύλλο αέρος

  • 450 γρ. αλεύρι σκληρό τύπου Αμερικής
  • 10 γρ. αλάτι
  • 220 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

Εκτέλεση

Για την κρέμα

  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει το γάλα μία βράση.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι, το παγωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Βάζουμε τους κρόκους, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά. Φροντίζουμε η μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει κρούστα όση ώρα κρυώνει.

Για το φύλλο αέρος

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το νερό και 50 γρ. από το λιωμένο βούτυρο.
  • Χτυπάμε με το φτερό για 5-7 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη.
  • Αφαιρούμε από τον κάδο, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε 4 κομμάτια. Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε επιπλέον 20 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.
  • Παίρνουμε τις δύο μπάλες ζύμης και τις ανοίγουμε σε μικρά δισκάκια. Τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι, καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστούν.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Αλείφουμε τον πάγκο εργασίας μας με λιωμένο βούτυρο και τοποθετούμε το ένα ζυμάρι. Ανοίγουμε απαλά περιμετρικά με έναν πλάστη.
  • Στη συνέχεια απλώνουμε προσεκτικά την περιφέρεια της ζύμης με τα χέρια μας τραβώντας τις άκρες της ζύμης.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχουμε ένα πολύ λεπτό φύλλο.
  • Απλώνουμε το ¼ από το βούτυρο και κόβουμε λωρίδες περιμετρικά του φύλλου για να σχηματίσουμε ένα παραλληλόγραμμο. Βάζουμε τις λωρίδες στο κέντρο του φύλλου.
  • Βάζουμε τη μισή γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε σαν φάκελο. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Ανοίγουμε τη δεύτερη ζύμη με τον ίδιο τρόπο και απλώνουμε το ¼ από το λιωμένο βούτυρο.
  • Βάζουμε τη μπουγάτσα στο κέντρο του φύλλου με την ένωση προς τα κάτω. Περνάμε απαλά με τον πλάστη και τυλίγουμε το εξωτερικό φύλλο σαν φάκελο.
  • Μεταφέρουμε τη μπουγάτσα, με την ένωση προς τα κάτω, σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
  • Ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία και για τα άλλα δύο ζυμάρια. Μπορούμε να ψήσουμε και τη δεύτερη μπουγάτσα ή να την βάλουμε στην κατάψυξη.

 

Για το σερβίρισμα

  • Κόβουμε τη μπουγάτσα σε μικρά κομμάτια, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κανέλα και σερβίρουμε.

 

Πηγή: akispetretzikis.com

 

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.