Αρνάκι γεμιστό από την Κάρπαθο

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Αρνάκι-γεμιστό-Κάρπαθος

Υλικά

1 αρνάκι περίπου 6 κιλών, προετοιμασμένο από το χασάπη για να το γεμίσουμε

Για τη γέμιση

  • 1/2 συκωταριά (χωρίς τα εντεράκια)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 150 γρ. κουκουνάρι
  • 150 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 4 κ. σ. σταφίδες μαύρες και ξανθές
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ημίξηρο κρασί
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι ζεστό νερό
  • Γαρύφαλλο και κανέλα σε σκόνη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεματάμε ελαφρά τη συκωταριά σε καυτό νερό και την κόβουμε σε μικρούς κύβους. Μουλιάζουμε για λίγο τις σταφίδες στο κρασί, τις σουρώνουμε και κρατάμε το κρασί. Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο βούτυρο, προσθέτουμε το ρύζι, τη συκωταριά και τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το νερό και το κρασί. Τα αφήνουμε να σιγοβράζουν για 15 λεπτά. Κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο γεμίζουμε την κοιλιά του αρνιού, τη ράβουμε, αλατοπιπερώνουμε το αρνί, το βάζουμε σ ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 220°C φούρνο για 2-2 1/2 ώρες, μέχρι να πάρει ομοιόμορφο ροδοκόκκινο χρώμα.

Πηγή: athinorama.gr

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.