Gossipstory.gr
Γεύσεις

Αρνάκι γεμιστό από την Κάρπαθο

Υλικά

1 αρνάκι περίπου 6 κιλών, προετοιμασμένο από το χασάπη για να το γεμίσουμε

Για τη γέμιση

  • 1/2 συκωταριά (χωρίς τα εντεράκια)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 150 γρ. κουκουνάρι
  • 150 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 4 κ. σ. σταφίδες μαύρες και ξανθές
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ημίξηρο κρασί
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι ζεστό νερό
  • Γαρύφαλλο και κανέλα σε σκόνη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεματάμε ελαφρά τη συκωταριά σε καυτό νερό και την κόβουμε σε μικρούς κύβους. Μουλιάζουμε για λίγο τις σταφίδες στο κρασί, τις σουρώνουμε και κρατάμε το κρασί. Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο βούτυρο, προσθέτουμε το ρύζι, τη συκωταριά και τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το νερό και το κρασί. Τα αφήνουμε να σιγοβράζουν για 15 λεπτά. Κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο γεμίζουμε την κοιλιά του αρνιού, τη ράβουμε, αλατοπιπερώνουμε το αρνί, το βάζουμε σ ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 220°C φούρνο για 2-2 1/2 ώρες, μέχρι να πάρει ομοιόμορφο ροδοκόκκινο χρώμα.

Πηγή: athinorama.gr

Related posts

Καλοκαιρινή σαλάτα με σολομό

editor

Τάρτα καραμελωμένης σοκολάτας

editor

Μπριζολάκια χοιρινά στο τηγάνι

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live