Backstage24.gr
Γεύσεις

Αρωματικό κοτόπουλο στον φούρνο

Λαχταριστό κοτόπουλο στο φούρνο. Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά

2 πατάτες
2 γλυκοπατάτες
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. κοφτή νοστιμιά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ½ κιλό κοτόπουλο
χυμό από 1 λάιμ
1 κλωνάρι δεντρολίβανο

Για το αρωματικό βούτυρο

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ. κουρκουμά
1 κ.σ. κοφτή νοστιμιά

Για το σερβίρισμα

φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια.
Κόβουμε τις άκρες από τις γλυκοπατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε τέσσερα κομμάτια και χωρίζουμε τα φύλλα του.
Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά στο τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη νοστιμιά και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μόλις πάρουν χρώμα τα λαχανικά τα βάζουμε σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα και καλύπτουμε την τρύπα με αλουμινόχαρτο.

Για το αρωματικό βούτυρο

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το τζίντζερ, το σκόρδο, τον κουρκουμά, τη νοστιμιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Για τη σύνθεση

Βάζουμε τα χέρια μας κάτω από την πέτσα από το κοτόπουλο και τη χωρίζουμε από τη σάρκα για να φτιάξουμε μια θήκη.
Απλώνουμε το αρωματικό βούτυρο σε όλη την επιφάνεια από το κοτόπουλο και το στηρίζουμε στην τρύπα της φόρμας.
Βάζουμε στο κοτόπουλο τον χυμό από το λάιμ, το δεντρολίβανο και ψήνουμε για 1 ½ ώρα.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και σερβίρουμε με τα λαχανικά και φρέσκια ρίγανη.

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

Κολοκυθόπιτα

paraskevi.eustathiou

Μάφιν με γιαούρτι και σταφύλια

paraskevi.eustathiou

Σπιτικοί λουκουμάδες κανέλας

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου