Backstage24.gr
Γεύσεις

Αρρώστησες; Το απόλυτο γιατρικό είναι αυτή η κοτόσουπα!

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από ιώσεις, γαστρεντερίτιδα και ένα σωρό άλλες ασθένειες…

Η μαμά μας πάντα μας φρόντιζε με φάρμακα αλλά η διατροφή ήταν αυτή που μας έκανε περδίκια, και πιο συγκεκριμένα οι σούπες. Εμένα πάντα μου έφτιαχνε κοτόσουπα και γινόμουν καλά σε χρόνο ντε τε! Ήρθε η ώρα λοιπόν να σου πω πως να τη φτιάξεις για να αναρρώσεις γρήγορα ή να αναρρώσουν οι αγαπημένοι σου.

Υλικά:

1 κοτόπουλο
3 λίτρα κρύο νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 πατάτα
1 κ.γ. θυμάρι
λίγους κόκκους πιπέρι
αλάτι
1 φλ. ρύζι σουπέ
2 αβγά
1 λεμόνι

Προετοιμασία:

Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε το κοτόπουλο. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε τη σούπα. Μετά προσθέτουμε τα λαχανικά, το θυμάρι και το πιπέρι και βράζουμε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, δηλαδή να «φεύγει» το κρέας από το κόκκαλο.
Όταν γίνει το κοτόπουλο, βγάζουμε από μέσα το κρέας και τα λαχανικά, αφήνουμε μόνο το ζουμί και προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι. Το αφήνουμε να βράσει για ένα τέταρτο περίπου (μέχρι να γίνει και το ρύζι).
Στο μούλτι βάζουμε το καρότο, το κρεμμύδι και την πατάτα με λίγο ζουμάκι και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα αραιή. Το προσθέτουμε στη σούπα μας.
Σε μπολ (ή στο μούλτι) χτυπάμε τα ασπράδια, μετά προσθέτουμε τους κρόκους και τέλος το χυμό του λεμονιού, για να γίνει το αβγολέμονο. Αβγοκόβουμε τη σούπα (δηλαδή βάζουμε στο μπολ που έχουμε χτυπήσει τα αυγά και το λεμόνι λίγο λίγο ζουμάκι ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να έρθει στη θερμοκρασία της σούπας και μετά το προσθέτουμε στη σούπα μας) και σερβίρουμε.

Related posts

Μαραθόπιτες

supervisor

Τηγανιά με μανιτάρια και σύγκλινο

editor

Χαλβάς με μανταρίνι και σοκολάτα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live