Ασκήσεις pilates στο σπίτι για αρχάριους (Video)

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Υγεία & Ομορφιά

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

pilates

Οι ασκήσεις και η φιλοσοφία της γυμναστικής pilates βασίζεται στη στάση του ανθρώπινου σώματος και τις κατάλληλες αναπνοές. Τα οφέλη της είναι ότι βελτιώνει την στάση του σώματος και του αναπνευστικού συστήματος, ενδυναμώνει την χαλάρωση του νευρικού συστήματος και ανακουφίζει το σώμα από τις καταπονήσεις.

Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, ειδικευμένος στο Pilates και το Yoga, κ. Απόστολος Καϊνανάς, παρουσιάζει με βίντεο με μερικές σημαντικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι εύκολα και γρήγορα ανάλογα με τον σωματικό σας βάρος. Η μέθοδος εξασκείται είτε σε ειδικά μηχανήματα είτε και στο έδαφος με τη χρήση εξαρτημάτων όπως οι μπάλες και τα λάστιχα, ή μόνο με τη χρήση σωματικού βάρους.

Να θυμάστε ότι εσείς θα κάνετε 6-8 επαναλήψεις για την κάθε άσκηση έτσι ώστε το πρόγραμμα να σας «βγει» σε περίπου 45’.  Η εισπνοή γίνεται από τη μύτη και η εκπνοή από τα χείλη, έτσι ώστε να ενεργοποιούνται συγκεκριμένοι μύες της κοιλιάς.

Στο πρώτο μέρος του βίντεο δώστε προσοχή στις οδηγίες του trainer σχετικά με τη στάση του σώματος και την σωστή τεχνική αναπνοής, έτσι ώστε να εξοικειωθείτε.

Στο επόμενο στάδιο συμμετέχουν επίσης τα πόδια, αυξάνοντας έτσι το επίπεδο δυσκολίας.

Αν μέχρι στιγμής ανταποκριθήκατε ικανοποιητικά, για να ολοκληρώσετε έναν κύκλο, συνεχίστε με το τρίτο στάδιο.

 

Πηγή: mama365.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.