Αβγά ματιά φούρνου με σύγκλινο, σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι!!!
Υλικά:
300 γρ. σύγκλινο κομμένο σε μικρά κομματάκια
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε πολύ μικρά κομματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του φρέσκια ρίγανη
150 ml ελαιόλαδο
200 ml κρασί άσπρο
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ανακατεμένο με μια σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο και λίγο αλατοπίπερο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι ώσπου να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σύγκλινο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε την ντομάτα. Ανακατεύουμε τον πελτέ με το κρασί και τα προσθέτουμε κι αυτά. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά. Αδειάζουμε τη σάλτσα μέσα σε ένα μεσαίου μεγέθους πυρίμαχο. Με ένα κουταλάκι κάνουμε 6-7 λακκουβίτσες στη σάλτσα και μοιράζουμε το γιαούρτι μέσα σε αυτές. Από πάνω τους σπάμε προσεχτικά ένα ένα τα αβγά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 6-8 λεπτά. Σερβίρουμε πάνω σε φέτες χωριάτικου ψωμιού.