Backstage24.gr
Γεύσεις

Brownies με σοκολάτα και crumble αμυγδάλου

Για να πετύχει η υφή του μπράουνι δεν χτυπάμε πολύ το μείγμα της ζύμης!

Υλικά

Για το brownie

200 γρ. κουβερτούρα με 65% κακάο, και έξτρα 50 γρ. για το σερβίρισμα
120 γρ. βούτυρο
3 μέτρια αυγά
1/3 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο ή σε σκόνη (αν είναι φρέσκο το τζίντζερ, καθαρίζουμε τη φλούδα και το τρίβουμε)
180 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ. σκόνη κακάο
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
80 γρ. αμύγδαλο χωρίς φλούδα (κομμένο σε μέτρια κομματάκια)
1/3 κ.γ. αλάτι

Για το crumble αμυγδάλου

100 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
120 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη μαύρη
100 γρ. βούτυρο παγωμένο
1/5 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1/5 κ.γ. αλάτι

Για τη σαντιγί

250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Για τα brownies

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα μας σε κομμάτια μαζί με το βούτυρο. Κλείνουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το τοποθετούμε στα μικροκύματα για 1-2 λεπτά, στα 800 watt (ή σε μπεν μαρί) για να λιώσουν.
Στο μίξερ μας με το σύρμα ρίχνουμε τα αυγά, το τζίντζερ, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπάμε για 1 λεπτό.
Θα μπορούσαμε εύκολα να το κάνουμε και εκτός μίξερ.
Ανακατεύουμε παράλληλα τη σοκολάτα με το βούτυρο με μια σπάτουλα . Αν το μείγμα έχει ζεσταθεί πολύ, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ μας και το μείγμα της σοκολάτας και του βουτύρου και χτυπάμε ίσα-ίσα να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τα αμύγδαλα και 1 πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε.
Αυτό το μείγμα των στερεών υλικών το ρίχνουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε ίσα-ίσα να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά του κάδου.
Τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε ένα ορθογώνιο ταψάκι 20×30 εκ. Κακαοβουτυρώνουμε και απλώνουμε καλά το μείγμα μας.
Ψήνουμε για περίπου 17-20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα πριν το κόψουμε.

Για το crumble

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160°C στον αέρα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αμύγδαλο, το αλεύρι, τη μαύρη ζάχαρη, το βούτυρο, το γαρύφαλλο και το αλάτι.
Τρίβουμε με τα χέρια μας το μείγμα ώστε να γίνει τρίμμα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι, ρίχνουμε σ’ αυτό το μείγμα μας και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.

Για τη σαντιγί

Χτυπάμε τα υλικά για τη σαντιγί στο μίξερ με το σύρμα μέχρι που να πάρουμε μια αφράτη σαντιγί που να στέκεται καλά.
Δεν την χτυπάμε πάρα πολύ μην τυχόν και κόψει.

Για το σερβίρισμα

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά τα brownies και το crumble.

Ξεφορμάρουμε το brownie και το κόβουμε σε λεπτές, μακρόστενες λωρίδες κι έπειτα σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα ωραίο ποτήρι ρίχνουμε το crumble ως βάση, τα κομμάτια του brownie από πάνω, τη σαντιγί μας.
Γαρνίρουμε με ξύσμα κουβερτούρας.

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

Μιλφέιγ μπισκότο με φράουλες

paraskevi.eustathiou

Βασιλόπιτα γεμιστή με σοκολάτα και καραμελωμένα φουντούκια

paraskevi.eustathiou

Το πιο γρήγορο σουφλέ ψωμιού με τυρί και μπέικον!

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου