Backstage24.gr
Γεύσεις

Brownies με τα σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν

Γλυκό με τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν! Σοκολατένιο, λαχταριστό και απολαυστικό!

Υλικά

120 γραμ. σοκολάτα (από σοκολατένια πασχαλινά αυγά-σπασμένα σε κομμάτια-όχι γάλακτος)
220 γραμ. βούτυρο σε κομμάτια
3 μεγάλα αυγά
220 γραμ. ζάχαρη
2 βανίλιες
4 κ.σ λικέρ μέντα
2 πρέζες αλάτι
130 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ (κοσκινισμένο)
12 σοκολατάκια με γέμιση μέντα
6 σπασμένες καραμέλες μέντας (πράσινες)
λίγο βούτυρο και λίγο κακάο για το ταψί

Εκτέλεση

Για το γλυκό με τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο να γίνουν κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσουν για 10΄.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το λικέρ, το αλάτι και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε την κρύα λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και απλά διπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα.

Βουτυρώνουμε τετράγωνο ταψί 24×24 και πασπαλίζουμε με κακάο. Τινάζουμε το περιττό κακάο.

Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις για 45΄. Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με τα τετράγωνα σοκολατάκια μέντας και ξαναψήνουμε για 1΄να λιώσουν.

Με μία σπάτουλα αλείφουμε τα λιωμένα σοκολατάκια ώστε η γέμιση μέντας να πάει παντού.

Πασπαλίζουμε με τις πράσινες σπασμένες καραμέλες. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή:argiro.gr

Related posts

Banoffee διπλή απόλαυση!

Αναστάσης Δαφνής

Ζεστή κρέμα σοκολάτας με καφέ

paraskevi.eustathiou

Κοτόπουλο κρασάτο με λαχανικά

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου