Backstage24.gr
Γεύσεις

Burger με διπλό μπιφτέκι και cheddar

Γνωστό και ως Legendary burger, σκέτη απόλαυση

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο από λάπα, περασμένο δύο φορές από τη μηχανή (τα 800γρ. καθαρό κρέας και τα200γρ. λίπος), σε θερμοκρασία δωματίου

4 ψωμάκια για burger, κομμένα στη μέση

8 φέτες μπέικον

8 φέτες τυρί cheddar

2 ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες

Onion rings, για το σερβίρισμα

BBQ sauce, για το σερβίρισμα

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε τον κιμά μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και πλάθουμε απαλά με τα χέρια φορώντας γάντια μίας χρήσης σε μπιφτέκια βάρους 110-130γρ. το κάθε ένα.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά. Αφού ζεσταθεί, το πασπαλίζουμε με λίγο λάδι, τοποθετούμε ένα μπιφτέκι στην επιφάνεια του, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 2,5-3 λεπτά από τη μία πλευρά και για άλλα 2 λεπτά από την άλλη.
Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε μία σχάρα ή σε ένα πιάτο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μπιφτέκια.
Κατόπιν, στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε μέσα τις φέτες μπέικον και τις ψήνουμε και από τις 2 πλευρές. Μόλις ψηθούν, τις αδειάζουμε σε ένα πιάτο.
Αμέσως μετά, κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και ψήνουμε τα ψωμιά από την πλευρά της ψίχας στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε το μπέικον. Σε περίπτωση που δούμε πως το τηγάνι δεν έχει καθόλου λιπαρότητα, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο. Μόλις είναι έτοιμα, μεταφέρουμε τα ψωμάκια σε ένα πιάτο.
Ύστερα, παίρνουμε ένα ταψί φούρνου, τοποθετούμε ένα μπιφτέκι, από πάνω μία φέτα cheddar, μία φέτα μπέικον, σκεπάζουμε με ένα μπιφτέκι ακόμα και καλύπτουμε με μία φέτα cheddar και μία φέτα μπέικον ακόμα.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί.
Σύνθεση: Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με BBQ sauce. Στη συνέχεια, αφήνουμε μία φέτα ψωμιού σε ένα πιάτο, από πάνω τοποθετούμε μία ροδέλα ντομάτας, τα μπιφτέκια με το λιωμένο τυρί και τις φέτες μπέικον, καλύπτουμε με ένα onion ring και μία φέτα ψωμιού.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.

Πηγή:giorgostsoulis.com

Related posts

Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ

Γιάννης Μαυρίδης

Εύκολες τηγανίτες ή aladiki

Αναστάσης Δαφνής

Κέικ με ζαχαρούχο

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live