Backstage24.gr
Γεύσεις

Carrot Cake με επικάλυψη πραλίνας φουντουκιού (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πιο γλυκιά “αμαρτία”

ΥΛΙΚΑ

240 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. κοσκινισμένο
160 γρ. καρότα, περασμένα στο χοντρό τρίφτη
120 γρ. γάλα, πλήρες
110 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. καστανή ζάχαρη
2 ώριμες μπανάνες
2 αυγά, large
1 κ.γ. σόδα, μαγειρική
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
¼ κ.γ. μοσκοκάρυδο, τριμμένο
¼ κ.γ. αλάτι

Για την επικάλυψη:

250 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. άχνη ζάχαρη
150 γρ. πραλίνα φουντουκιού

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα,την κανέλα, το μοσχοκάρυδο το αλάτι και τα καρότα, ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
Κατόπιν, σε ένα μούλτι χτυπάμε τις μπανάνες, μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές και τις αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια, στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει το βούτυρο.
Αμέσως μετά, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο προτού ρίξουμε το δεύτερο.
Έπειτα, ρίχνουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και τον πουρέ μπανάνας συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μόλις ομογενοποιηθεί, αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αλευροβουτυρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα για κεικ διαστάσεων 30Χ12 εκ., αδείαζουμε μέσα το μείγμα του κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 45-55 λεπτά.

Για την επικάλυψη:
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το τυρί κρέμα, την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψει.
Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σε δόσεις συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα κι αφού ετοιμαστεί, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Όταν είναι έτοιμο το κεικ, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα, το ξεφορμάρουμε, το τοποθετούμε σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Απλώνουμε το τυρί κρέμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του κέικ, περιχύνουμε με την πραλίνα φουντουκιού στροβιλίζοντας την με ένα μαχαίρι μέσα στο τυρί κρέμα.
Τέλος, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή:giorgostsoulis.com

Related posts

Ψητά παντζάρια σαλάτα

editor

Αλμυρή πουτίγκα με ψωμί του τοστ

editor

Λουκουμάδες

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live