Backstage24.gr
Γεύσεις

Cheesecake με λιωμένη καραμέλα

Λιώνει στον ουρανίσκο!

Υλικά για 8 μερίδες

250γρ μπισκότα
100γρ βούτυρο
250γρ τυρί κρέμα
250γρ τυρί ρικότα
300γρ κρέμα γάλακτος
2κ.γ βανίλια
1 φλ κρυσταλλική ζάχαρη
4 αυγά

Για τη σως της καραμέλας

2φλ κρυσταλλική ζάχαρη
200 ml νερό
150 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ βούτυρο
αλάτι για τη γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
Τοποθετήστε τα μπισκότα μέσα σε ένα πιρέξ και πιέστε τα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα, αφού φυσικά τα έχει σπάσει σε κομματάκια.
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε τα.
Βάλτε τα στο φούρνο να ψηθούν για 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.
Μόλις τα βγάλετε βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστείτε.
Βάλτε το τυρί κρέμα, τη ρικότα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπήστε τα με το μίξερ για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνουν μαλακά.
Βάλτε τα αυγά ένα ένα και συνεχίστε να χτυπάτε το μείγμα.
Ρίξτε το μείγμα πάνω στη βάση από μπισκότα που φτιάξατε και απλώστε το με μία σπάτουλα.
Ψήστε το για 30-40 λεπτά ή μέχρι να κάτσει. Αφήστε το να παγώσει στο ψυγείο όταν είναι έτοιμο.
Για να φτιάξετε τη σως από καραμέλα, βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα τηγάνι και αφήστε το να βράσει, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αφήστε το για 6-8 λεπτά χωρίς να το ανακατεύετε μέχρι να γίνει η καραμέλα σκούρα καφέ.
Βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε την κρέμα και το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει.
Αφήστε το να παγώσει και ρίξτε τη πάνω στο cheescake, προσθέτοντας και αλάτι από πάνω.
Αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα.

Πηγή: Youweekly.gr

Related posts

Μικρό παστίτσιο σπανάκι για αρχάριους!

Αναστάσης Δαφνής

Φασολάδα με λουκάνικα

paraskevi.eustathiou

Νέες συνεργασίες, νέες lo(w)cal γεύσεις στη Βουλιαγμένη

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live