Backstage24.gr
Γεύσεις

Cheesecake με σάλτσα βύσσινο

Εύκολο cheesecake χωρίς ψήσιμο, που γίνεται σε 5′.

Υλικά

Για τη βάση
250 γραμ. μπισκότα digestive
80 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
300 γραμ. τυρί κρέμα
1 λεμόνι (ξύσμα)

Για τη σάλτσα βύσσινο
1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο
1½ κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Η συνταγή για cheesecake με σάλτσα βύσσινο είναι μία υπέροχη παραλλαγή από αυτή που έχετε συνηθίσει. Γευστικό, δροσερό, με υφή εξαιρετική.

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ψιχουλιάζουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.

Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Η κρέμα του cheesecake
Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα γιατί θα σφίξει). Προσθέτουμε το ξύσμα και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Η σάλτσα βύσσινο
Στραγγίζουμε τα βύσσινα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το χυμό από το βύσσινο με το κορν φλάουρ και ανακατεύοντάς το συνέχεια με σύρμα το αφήνουμε να δέσει για 2΄-3΄. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. Την απλώνουμε στο παγωμένο τσιζκέικ.

Παγώνουμε στο ψυγείο περίπου 30΄.

Extra tips

– Η βάση του τσιζκέικ, μπορεί να μπει στη φόρμα κι απλά να την παγώσετε στο ψυγείο να σφίξει, αντί να την ψήσετε για 10΄. Όμως έτσι θα γίνει πιο σφιχτή και πιο συμπαγής. Ψήνοντάς την για μόνο 10΄, γίνεται τριφτή, αφράτη και πολύ μπισκοτένια.

– Η κρέμα του τσιζκέικ, δεν χρειάζεται ψήσιμο όπως το ΝΥ cheesecake, όμως χρειάζεται υπομονή για μερικές ώρες να παγώσει ώστε να κόβεται σε κομμάτια.

– Σημαντικό είναι, να αφήσετε την σάλτσα βύσσινο να γίνει χλιαρή και μετά να την στρώσετε πάνω στο τσιζκέικ.

– Αν έχετε γλυκό κουταλιού βύσσινο, ή φράουλα, ή άλλο γλυκό, εννοείται ότι μπορεί να αντικαταστήσετε τη σάλτσα βύσσινο και να σερβίρετε το τσιζκέικ με γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας. Όμως η σάλτσα βύσσινο που σας δίνω, είναι το κάτι άλλο σε υφή και γεύση και γίνεται σε 2΄.

Πηγή:argiro.gr

Related posts

Moelleux με σοκολάτα και καφέ

paraskevi.eustathiou

Διαφορετικός μπακλαβάς με πραλίνα και μπανάνα

paraskevi.eustathiou

Αρώματα και Γεύσεις στο κέντρο του Κολωνακίου

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου