Cheesecake πεπόνι

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Ένα αλλιώτικο cheesecake που δίνει την αίσθηση παγωτού.

Υλικά:

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
150 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ:
80 γρ. κουβερτούρα
500 γρ. τυρί κρέμα
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
χυμός ενός λεμονιού
19 φύλλα ζελατίνη
300 γρ. πεπόνι
30 γρ. ζάχαρη
5 κ.σ. λικέρ
πεπόνι για διακόσμηση

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε να γίνουν μια ενιαία μάζα.

Απλώνουμε σε μια φόρμα με σούστα και τρυπάμε πολλές φορές με πιρούνι.

Ψήνουμε στους 200 C σε προθερμασμένο φούρνο για 15-18 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Μουσκεύουμε τα 15 φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.

Λιώνουμε τη σοκολάτα.

Την απλώνουμε στην κρύα βάση.

Ανακατεύουμε το τυρί, το γιαούρτι το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.

Στίβουμε ελαφρά τα φύλλα ζελατίνης και τα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά.

Βάζουμε λίγο μείγμα τυριού στο κατσαρολάκι και μετά το επιστρέφουμε στο μείγμα ξανά.

Κάνουμε πουρέ το πεπόνι, με τη ζάχαρη και το λικέρ.

Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα 4 φύλλα ζελατίνης και τα διαλύουμε στον πουρέ.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.

Ενώνουμε με το μείγμα τυριού.

Απλώνουμε τη μισή κρέμα.

Στρώνουμε από πάνω το μισό πουρέ πεπονιού.

Επαναλαμβάνουμε ακόμα μία φορά.

Μετά από τρεις ώρες (ή μια νύχτα) στο ψυγείο, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.