Backstage24.gr
Γεύσεις

Cheesecake πεπόνι

Ένα αλλιώτικο cheesecake που δίνει την αίσθηση παγωτού.

Υλικά:

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
150 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ:
80 γρ. κουβερτούρα
500 γρ. τυρί κρέμα
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
χυμός ενός λεμονιού
19 φύλλα ζελατίνη
300 γρ. πεπόνι
30 γρ. ζάχαρη
5 κ.σ. λικέρ
πεπόνι για διακόσμηση

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε να γίνουν μια ενιαία μάζα.

Απλώνουμε σε μια φόρμα με σούστα και τρυπάμε πολλές φορές με πιρούνι.

Ψήνουμε στους 200 C σε προθερμασμένο φούρνο για 15-18 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Μουσκεύουμε τα 15 φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.

Λιώνουμε τη σοκολάτα.

Την απλώνουμε στην κρύα βάση.

Ανακατεύουμε το τυρί, το γιαούρτι το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.

Στίβουμε ελαφρά τα φύλλα ζελατίνης και τα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά.

Βάζουμε λίγο μείγμα τυριού στο κατσαρολάκι και μετά το επιστρέφουμε στο μείγμα ξανά.

Κάνουμε πουρέ το πεπόνι, με τη ζάχαρη και το λικέρ.

Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα 4 φύλλα ζελατίνης και τα διαλύουμε στον πουρέ.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.

Ενώνουμε με το μείγμα τυριού.

Απλώνουμε τη μισή κρέμα.

Στρώνουμε από πάνω το μισό πουρέ πεπονιού.

Επαναλαμβάνουμε ακόμα μία φορά.

Μετά από τρεις ώρες (ή μια νύχτα) στο ψυγείο, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Related posts

Μανιτάρια στη σχάρα με σάλτσα βαλσάμικου

supervisor

Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι

supervisor

Υπέροχη μακαρονοσαλάτα

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου