Gossipstory.gr
Γεύσεις

Cheesecake σοκολάτας με κέικ

Ένας θεσπέσιος συνδυασμός σοκολάτας και τυριού. Τραγανό μπισκότο στη βάση και υπέροχη γέμιση που αφήνει μια βελούδινη αίσθηση στον ουρανίσκο. 

Υλικά για 10 άτομα

Για τη βάση-κέικ:

250 γρ. ανάλατο βούτυρο (ελέγξτε το βάρος του πακέτου) κομμένο σε ζάρια + λίγο για τη φόρμα

1 1/4 φλ. ζάχαρη

1 1/3 φλ. αλεύρι

5 κουταλιές κακάο σε σκόνη

Για τη γέμιση:

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (καλύτερα 70% κακάο) ψιλοκομμένη

400 γρ. τυρί κρέμα (Cream Cheese) – όχι Light,

2 μεγάλα αβγά

5 κοφτές κουταλιές ζάχαρη

½ κουταλάκι εσάνς βανίλιας

200 ml (4/5 φλ.) κρέμα γάλακτος (1 μικρή συσκευασία)- όχι Light

50 γρ. (½ φλ. μισά «κεφάλια») ψίχα πέκαν ή καρυδόψιχα

λίγο κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Βάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κακάο στη γυάλα του πολυμίξερ και χτυπάτε το μίγμα μέχρι να μαζευτεί σε μια πηκτή κρέμα. Το αδειάζετε σε μια βουτυρωμένη φόρμα με ελατήριο, διαμέτρου 23 εκ. και το πιέζετε να σχηματίσει μια ομοιόμορφη στρώση. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί η γέμιση.

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει το νερό) και την ανακατεύετε να γίνει λεία. Την αποσύρετε από το μπεν μαρί και την  αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά.

Στο μεταξύ, χτυπάτε στο πολυμίξερ το τυρί κρέμα με τα αβγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να ομογενοποιηθούν και ύστερα με τη μηχανή να δουλεύει, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τέλος τη σοκολάτα. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα, το ισιώνετε και τοποθετείτε από πάνω τα πέκαν.

Τοποθετείτε τη φόρμα πάνω στο ταψί του φούρνου (όχι σχάρα) και ψήνετε το τσίζκεϊκ για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να πήξει. Σβήνετε το φούρνο και το αφήνετε μέσα με την πόρτα κλειστή μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε να κρυώσει για 4 τουλάχιστον ώρες ή καλύτερα για 1 βράδυ. Το σερβίρετε πασπαλισμένο με λίγο κακάο.

Πηγή:xrysessyntages.

Related posts

Μπριάμ

editor

Μπισκότα σοκολάτας με πορτοκάλι και κανέλα

editor

Το ΜΗΤΕΡΑ καλωσορίζει στην κουζίνα του τον σεφ Άκη Πετρετζίκη

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live