Backstage24.gr
Γεύσεις

Cinnamon rolls με γλάσο από τυρί κρέμα του ΜasterChef (ΒΙΝΤΕΟ)

Από τα χεράκια του Σταύρου Βαρθαλίτη

Υλικά

Για τη ζύμη

250 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

12 γρ. μαγιά ξηρή

140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

75 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

700 γρ. αλεύρι σκληρό

2 αυγά μέτρια

εκχύλισμα βανίλιας

αλεύρι για το άνοιγμα του ζυμαριού

Για τη γέμιση

180γρ. ζάχαρη καστανή

1 κ.σ. κανέλα

1/4 κ.γ. γαρίφαλο

125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

βούτυρο για το ταψί

Για το γλάσο

80γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

40 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

ξύσμα από ένα λεμόνι

120 γρ. άχνη ζάχαρη

40 γρ. ζεστό γάλα

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρώς να ενεργοποιηθεί η μαγιά .

Προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τα αυγά , το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος. Προσοχή, η ζύμη θα βγει κολλώδης !

Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε με έναν πλάστη 35*60.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια πάστα σφιχτή.

Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ένα κουτάλι και τυλίγουμε σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά.

Κόβουμε το ρολό σε 16 ίσα κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. ή σε πυρέξ 25*35 με την κομμένη πλευρά προς τα πανω. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας.

Καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε περίπου 30-40 λεπτά να διπλασιαστούν σε όγκο και να ενωθούν μεταξύ τους .

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά πριν βάλουμε το γλάσο.

Για το γλάσο

Σε κάδο του μίξερ με το φτερό βάζουμε το βούτυρο, το κρέμα τυρί και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο γλασο και να ομογενοποιηθούν τα υλικά . Ύστερα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και σιγά σιγά το ζεστό γάλα και το φέρνουμε στη ρευστότητα που θέλουμε .

Απλώνουμε πάνω από τα cinnamon rolls και σερβίρουμε.

Πηγή: ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥ-ΚΟΥ

Related posts

Απολαυστικά τορτελίνια αλά κρεμ

Γιάννης Μαυρίδης

Γρανίτα καρπούζι με φρούτα εποχής!

Αναστάσης Δαφνής

Μπισκότα με κράνμπερις από τον Σ. Παρλιάρο

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live