Backstage24.gr
Γεύσεις

Cupcakes με μπανάνα και σοκολάτα

Σερβίρουμε αν θέλουμε με γιαούρτι, μέλι και καρύδια!

Υλικά

2 αυγά
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
4 ώριμες μπανάνες λιωμένες με πιρούνι
190 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
70 γρ. δάκρυα σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός τα αυγά με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε στο τέλος τις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά και αυτές με το σύρμα.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού μέσα στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Προσθέτουμε και τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε από μία γεμάτη κουταλιά σε 14 φορμάκια για cupcakes στα οποία έχουμε τοποθετήσει τα ειδικά χαρτάκια.
Δεν χρειάζεται να ισιώσουμε πολύ το μείγμα μας γιατί η ζύμη από μόνη της θα κάτσει καθώς ψήνεται το γλυκό.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν.

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

Ζυμαρικά με τόνο στο φούρνο

supervisor

Baby πατάτες με μπαχαρικά

Αναστάσης Δαφνής

Πεντανόστιμη μους- σοκολάτα

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live